kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Thorpe dalga geçti


Fukuoka'da 100 metre finalinde dördüncü olabilen Avustralyalı yüzücü, 4x200'de şov yapıp dünya rekorunu 3 saniye geliştirdi
Japonya'nın Fukuoka kentinde devam eden Dünya Yüzme Şampiyonası rekora doymuyor. Havuzda dün iki dünya rekoru kırılırken Ian Thorpe bir üzüldü, bir sevindi.

Günün en çok merak edilen 100 metre serbest finalinde Avustralyalı Ian Thorpe, sprinterlerin arasından sıyrılamayarak 4'üncülükle yetindi. Birleşik Amerikalı Anthony Ervin 48.33 ile Hollandalı Pieter Van Den Hoogenband ve İsveçli Lars Frolander'in önünde altını kaptı. Elektronik sistem ilk önce Hollandalı sporcuyu birinci ilan etti. Hata ancak 3 dakika sonra giderilebildi. Hoogie, bu şampiyonada 4. kez gümüş madalyayla yetindi.

Erkekler 4x200 metre serbest finalinde ise Avustralya adeta kendi rekoruyla yarıştı. Grant Hackett, Michael Klim ve William Kirby'den sonra havuza atlayan Ian Thorpe 7:04.66 ile eski rekoru yaklaşık 3 saniye farkla yeniledi. Thorpe 5. kez altın madalya alırken gümüş İtalya'nın, bronz ABD'nin oldu.

50 metre kelebek yarışında Avustralyalı Geoff Huegill, yarı final serisinde 23.44 yüzerek kendine ait dünya rekorunu kırdı. Bayanlar sutopu finalinde İtalya, Macaristan'ı 7-3 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır