kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fransız bakanı terleten ziyaret


Fransa Dışişleri Bakanı Hubert Vedrine, Fransız Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımı yasasını kabulü ile ilişkilerde gerilen havayı gidermek için Ankara'ya geldi.
Ancak Vedrine'nin ziyaretinde her fırsatta Parlamentonun kararından duyulan rahatsızlık ifade edildi. Vedrine Başbakan Bülent Ecevit tarafından kabul edildi, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile görüştü. Ankara'nın Vedrine'e mesajı net oldu: "Yaşananlara sünger çekmedik." Vedrine ise "Hassasiyetinizi anlıyorum. Fransa'da kimse Türkiye ile dostluğa ve işbirliğine düşman değildir" demekle yetindi.

Cem'den sitem
Vedrine önce Cem ile biraraya geldi. Cem görüşme sonrasında sitemkâr konuştu: Fransız Parlamentosunun almış olduğu karar ilişkilerimize bir olumsuzluk getirmiştir Bu karar bize göre haksızdır. Fransız toplumunun, siyasetinin, hükümetinin böyle bir kararın oluşmasına yeterli tepkiyi göstermemesi, engelleyememesi bizde üzüntü yaratmıştır. Bu durum ilişkilerimizde zorluk yaratmıştır.

Vedrine: "Sizi anlıyorum"
Vedrine ise şu yanıtı verdi: Benim bakan olarak burada sorumluluğum nedir? Sorumluluğum Türkiye ile Fransa arasında dostluk ve işbirliğiini geliştirmektir ve bunu yapmaya çalışıyorum... Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK) konusunda Türkiye'nin karar mekanizması dışında bırakılmasına gösterdiği tepkiye yorumlayan Fransız Bakan "Türkiye anlamalıdır ki, 15 AB ülkesi bu projeyi er geç hayata geçirecektir" diye konuştu.

SİBEL YEŞİLMEN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır