kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bu nasıl magazin!


Star TV muhabiri Tayfun Topal şaka olsun diye Özlem Yıldız'ı denize itti. Başını iskeleye çarpan Yıldız, az kalsın ölüyordu. Magazin dünyası şimdi soruyor: Bir muhabir böyle davranabilir mi?
Magazin gazetecileriyle ünlüler arasındaki sınır ne olmalı? Özlem Yıldız'ın tatilini geçirdiği Bodrum'da canlı yayın sırasında Star Televizyonu muhabiri Tayfun Topal tarafından denize itilerek başını iskeleye çarpması ve baygınlık geçirmesi bu soruyu gündeme getirdi. Muhabirin tatsız şakası yüzünden ölüm tehlikesi atlatan Yıldız, bu tür olayların engellenmesi için Tayfun Topal'ı mahkemeye vereceğini söylüyor. Magazin gazetecileri de muhabirlerin ünlülerle ilişkisinde belli bir seviye olması gerektiği belirterek, Topal'ın davranışını eleştiriyor. Peki bu tatsız üstelik tehlikeli şaka nasıl oldu? İşte olayın kurbanı Özlem Yıldız'ın anlattıkları:

'MAHKEMEYE VERECEĞİM'
"Kabus gibiydi... Çünkü benim ortakulak iltihabım var. Denize girerken tıpa takarım ve inanılmaz dikkatli girerim. Kulağıma su kaçtığı zaman ağrıdan sabaha kadar uyuyamıyorum. Beni denize ittiği yer inanılmaz derindi. Battıkça dibe battım. Arkamdan üç kişi denize atlamış. Bunu hiç hatırlamıyorum. Hatırladığım tek şey gözümü açtığım zaman annemin gözleri ve bir kameraydı. Şok geçirdim. Sabaha kadar ağladım. Böyle olmamalıydı. Bir gazeteciye hiç yakışmıyor. Ünlü insanlarla gazeteciler arasında belli bir sınır olmalı. Benim Tayfun Bey ile böyle bir şaka yapılacak kadar samimiyetim yok ki... Bu tür olayların önüne geçilmeli. Ben güleryüzlü olduğum için böyle bir şey başıma geldi... Olaydan sonra Tayfun Bey ile hiç görüşmedim. Arasa telefonuna artık çıkmam. Tayfun Topal'ın müdürü Savaş Kalafat aradı ve özür diledi. 'Benim muhabirimin eşekliği. Böyle bir şey yapmasını istemedim' dedi. Bu tür olayların önüne geçilmesi için muhabiri mahkemeye vermeyi düşünüyorum."

Tayfun Topal: (Şakayı yapan Star TV muhabiri):

Şakaydı, kazaya dönüştü hepsi bu
Anlık bir olay. Şaka yapmak istedik. Çok büyük ve ciddi bir şey yok. O anda üç tane Jet Ski arkamızda gösteri yapıyormuş, ben görmedim. Dalgalar gelince iskeleye çarptık. Özlem panikleyince ben de panikledim. Dışarı çıktığımızda hiç bir şey yoktu. Geçmiş olsun dedim, çiçek gönderdim. Yapabilecek bir şey yoktu. Ben de ölebilirdim, o da ölebilirdi. Bu bir kaza. Şaka kazaya dönüştü hepsi bu.

Erdoğan Sevgin: (Televizyon eleştirmeni)

Böyle sulu şakalarla magazinci olunmaz
Özlem Yıldız'a yapılan şey magazincilik değil, magazini sulandırmak. Tam bir eşek şakası. Bunun affedilmesi mümkün değil. Bir muhabir, sululuk olsun diye Özlem'i suya atabiliyor. Kız boğulurmuş, boğulmazmış umrunda değil. Yeter ki program reyting alsın. Bunu yapanlar karşısındakinin hayatını tehlikeye attığının bile farkında değil. Maalesef gerçek magazin bu tür davranışlardan zarar görüyor.

Nurettin Soydan: (Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı)

Reyting uğruna insan hayatıyla oynadı
Haber tabii ki önemli ama insan hayatı çok daha önemli. Allah korusun Özlem Yıldız'ın başına bu yüzden çok kötü bir olay da gelebilirdi. Reyting uğruna insan yaşamının tehlikeye atılması kabul edilemez. Buna gazetecilik de denemez. Dernek olarak Özlem Yıldız'ın, Tayfun Topal'ın ve Tayfun'un müdürü Savaş Kalafat'ın görüşlerini alıp bir karar vereceğiz. Cezasız kalmasına izin vermeyiz.

Değer ÖZERGUN-Esin ÖVET


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır