kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Doları veren üniversiteye girer


Vakıf üniversitelerinin 2001 - 2002 öğretim fiyatları belli oldu.
Vakıf üniversitelerinin fiyatları, meslek yüksekokullarında yıllık 2 bin dolara gerilerken, tıp fakültelerinde 11 bin 500 dolar civarına ulaşıyor. Maltepe Üniversitesi fiyatını Türk lirası cinsinden belirleyen tek üniversite olurken Sabancı Üniversitesi ödemenin 8 taksitte yapılabileceğini açıklayarak jest yaptı.

İŞTE BEKLENEN FİYAT LİSTESİ!
* BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ: İngilizce hazırlık sınıfı ve meslek yüksekokulu için KDV hariç 7 bin dolar, tüm lisans programları için ise 7 bin 500 dolar. Öğrenci, mezun oluncaya kadar aynı ücreti ödeyecek.

* İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ: İktisadi ve

İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı tüm bölümler için 7 bin 385 dolar, hazırlık sınıfı ve diğer bölümler için 7 bin 50 dolar.

* YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ: Meslek Yüksekokulu'nda, Yabancı Diller Yüksekokulu'nda ve yabancı dil hazırlık sınıflarında 2 bin 475 dolar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Hukukta 2 bin 700 dolar, Mühendislik-Mimarlıkta 3 bin 375 dolar, tıpta 4 bin 500 dolar. Peşin ödemede yüzde 10 indirim uygulanacak.

* BEYKENT ÜNİVERSİTESİ: Tüm bölümler ve hazırlık sınıfı için KDV dahil 3 bin 500 İngiliz sterlini.

* YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ: Meslek Yüksekokulu'nda, Yabancı Diller Yüksekokulu'nda ve hazırlıkta 2 bin 475 dolar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Hukukta 2 bin 700 dolar, Mühendislik-Mimarlıkta 3 bin 375 dolar, Tıpta 4 bin 500 dolar, Diş Hekimliğinde 5 bin 625 dolar. Peşin ödemede indirim var.

* BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün programlar için yıllık 6 bin ABD doları. Artışlar, dolar bazında yüzde 7 ile sınırlı tutulacak.

* İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ: Mühendislik-Mimarlık fakültesi bölümlerinde ve hazırlık sınıfında 7 bin dolar, diğer fakültelerin bölümleri ve hazırlık sınıflarında 6 bin 750 dolar. Meslek yüksekokullarının bütün programları ve isteğe bağlı hazırlık sınıfları için 5 bin 500 dolar. Öğretim ücreti artışları, ABD doları cinsinden yüzde 5'ten fazla olamayacak.

* CAĞ ÜNİVERSİTESİ: Hazırlık sınıfı ve tüm bölümler için KDV hariç 5 bin dolar.

* DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ: Öğretim dili İngilizce olan lisans programları ve İngilizce hazırlık sınıfı için 6 bin 500 dolar, öğretim dili Türkçe olan lisans programları için 5 bin 500 dolar, meslek yüksekokulu programları için 5 bin dolar.

* ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ: Tüm bölümler ve hazırlık sınıfı için KDV hariç 4 bin 857 dolar.

* KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ: Tıp için 11 bin dolar, Fen-Edebiyat için 6 bin dolar, Mühendislik için 6 bin 500 dolar, İktisadi ve İdari Bilimler için 5 bin 500 dolar, İngilizce hazırlık sınıfları için 5 bin dolar, Florance Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu ve diğer Meslek Yüksekokulu programları için 4 bin ABD doları.

* IŞIK ÜNİVERSİTESİ: Tüm bölümler ve İngilizce hazırlen 857 dolar.

* HALİÇ ÜNİVERSİTESİ: Hemşirelik Yüksekokulu için 2 bin dolar, İngilizce hazırlık sınıfı, Konservatuvar ile Amerikan Edebiyatı ve Psikoloji için 4 bin dolar, Moleküler Biyoloji, İç Mimarlık ve Mimarlık, İşletme (Türkçe), Turizm İşletmeciliği için 5 bin dolar, Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme (İngilizce) için 6 bin dolar. Artış dolar bazında yüzde 5.

* KOÇ ÜNİVERSİTESİ: Mühendislik Fakültesi 11 bin 500 dolar, diğer bütün programlar ve hazırlık sınıfları için 11 bin dolar. Sağlık Yüksekokulu ise 3 bin dolar.

* İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ: Tüm programlar için KDV hariç 5 bin 500 dolar.

* BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün programlar için 5 bin dolar. Artışlar, her yıl bir önceki yıla göre dolar bazında yüzde 7.5 olacak.

* MALTEPE ÜNİVERSİTESİ: Tıp fakültesi KDV hariç 12.5 milyar lira, Hukuk, Fen-Edebiyat, Mühendislik-Mimarlık, İletişim, İktisadi ve İdariBilimler fakülteleri KDV hariç 7.5 milyar lira, Meslek Yüksekokulu ve tüm bölz öğrencilere, o yılı izlümlerin hazırlık sınıfları KDV hariç 6.5 milyar lira.

* SABANCI ÜNİVERSİTESİ: Üniversitedeki tüm programlar için KDV hariç 8 bin 200 dolar. Her yıl 15 Ağustos ve 1 Şubat tarihleri olmak üzere 2 dönemde ABD doları karşılığı Türk lirası olarak saptandıktan sonra peşin alınan ücret bu öğrenim yılına özgü olarak 8 taksitte ödenecek.

* ATILIM ÜNİVERSİTESİ: Yıllık öğretim ücreti, ulaşım ücreti de dahil olmak üzere hazırlık sınıfı ve diğer bölümler KDV dahil 5 bin 500 dolar.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır