kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Esrarcı polisler


Mersin'de Kazanlı Karakolu Başkomiseri Hamit Kurul, yardımcısı Mehmet Cebeci ve 7 polisin el koydukları uyuşturucuyu karakoldan pazarladıkları ortaya çıktı
Mersin'de Kazanlı Karakolu'nun uyuşturucu ticaretinin merkezi olduğu ortaya çıktı. Başkomiser Hamit Kurul ve Komiser Yardımcısı Mehmet Cebeci karakoldan 7 polisi de aralarına alarak, zorla el koydukları uyuşturucuları pazarlarken yakalandı. Meslektaşlarına esrar satmaya çalışırken ele geçirilen komiser ve yardımcısı ile 7 polis korkunç ticaretin merkezi olarak kullandıkları karakolda uyuşturucularla birlikte yakalanırken, olayla ilgili 6 sivil kişi daha gözaltına alındı.

İHBAR MEKTUBU GELDİ
Karakolda esrar ticaretini, bir ay önce Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen imzasız bir mektup ortaya çıkardı. Mersin Emniyet Müdürü Turgay Pamuk'un bizzat yönettiği takip sonucunda karakol merkezli esrar ticareti yapıldığından hiçbir şüphe kalmayınca Narkotik Şube ve Özel Harekat'tan seçilmiş polislerden oluşan çok özel bir ekip karakoldaki polislerle alıcı gibi bağlantıya geçti. Karakolda işaretli paralarla yapılan alışverişten sonra ekipler saat 05.15'te karakolu bastı. Uzun süredir takip edildiklerinin farkında olmayan ve esrarı sattıkları kişilerin meslektaşları olduğunu anlayamayan karakol polisleri ani baskın karşısında şok oldu. Operasyon ekipleri silahlarını çekerek kendileri gibi silahlı olan meslektaşlarını etkisiz hale getirdi.

ÇEKMECEDEN ESRAR ÇIKTI
Karakolda yapılan aramada mutfak dolabında, başkomiser Hamit Kurul'un (45) çekmecesinde ve karakol polislerinin üstlerinde yaklaşık yarım kilo esrar ele geçirildi. Seri numarası alınmış paralar da polislerin üzerlerinde bulundu. Operasyon sonunda uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen karakol amiri Başkomiser Hamit Kurul (45), Komiser Yardımcısı Mehmet Cebeci (42) ve polis memurları Ayhan Şengül (42), HamitTok (48), Ali Bozkurt (40), Fatih Altınışık (36), Mahmut Erbaş (37), İrfan Dönmez (40) ve Nihat Alpdoğan'ı "esrar satmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla gözaltına aldı. Kazanlı Karakolu'nun 41 kişilik kadrosu, olayın ortaya çıkmasının ardından tamamen değiştirildi.

ŞEBEKENİN LİDERİ ÖDÜLLÜ BİR BAŞKOMİSER
Kazanlı Karakolunu uyuşturucu ticaretinin merkezi haline getiren Başkomiser Hamit Kurul Özel Harekat'ta görev yaptığı sırada başarılı çalışmalarından dolayı dönemin Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı tarafından ödüllendirilmişti.

Başkomiser, Kazanlı Karakolu'na sürülmüş
Kirli polislerin elebaşılığını yapan Başkomiser Hamit Kurul'un çekmecesinden yarım kilo esrar karşılığı verilen numarası alınmış 500 milyon lira ile uyuşturucu çıktığını belirten yetkililer, Başkomiserin Özel Harekat'ta görevliyken merkezdeki Mağazalar Karakolu'ndaki görevinden hakkındaki iddialar nedeniyle kent dışındaki Kazanlı Polis Karakolu'na tayin edildiğini açıkladı. Evli olan Kurul'un kızlarından birinin lisede okuduğu, diğer kızının nişanlı olduğu, oğlunun ise astsubay olarak görev yaptığı belirlendi.

Esrar parasıyla alem yapmışlar
Kirli polislerin ifadeleri doğrultusunda uyuşturucu ticaretine karıştıkları belirlenen Nezahat Çulha, Filiz Kararlı ile kızı Gülşah Perihan Pertemez, Mehmet Coşkun, Hüseyin Çabuk ve Mehmet Çabuk'u da gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların polislerin evlerine yapılan baskınlarda ele geçirildiği, polislerin esrar parasını kullanarak bu kadınlarla alem yaptığı belirtildi. Bu kadınlardan Filiz Kanarlı'nın (35) Komiser Yardımcısı Cebeci'nin sevgilisi olduğu öğrenildi.

Bir yıldır Cebeci ile birlikte olan genç kadının, bir süre önce boşandığı eşinden 16 yaşında bir kızı var. 15 yıldır reklam işiyle uğraşan Kanarlı 5 yıl önce bir reklam ofisini batırdıktan sonra, gözaltındaki kadınlardan Gülşah Perihan Pertemez (20) ile promosyon ve hediyelik eşya işine girdi. Gece alemini seven biri olarak tanınan Kanarlı'nın evinde yapılan aramada yatağında esrar bulundu.

Temel EREN-Şevket COSKUN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır