kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

Xerox'a kadın eli değdi


Geçtiğimiz yıl 18 milyar dolarlık satış yapan Xerox'un başına 25 yıl önce şirkete satış temsilcisi olarak giren Anne Mulcahy getirildi
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox'un Yönetim Kurulu Başkanı Paul Allaire Ağustos'ta görevini Anne Mulcahy'ye bırakıyor. Xerox Yönetim Kurulu tarafından geçen yıl kararlaştırılan kadameli liderlik değişim planı doğrultusunda Xerox'un yeni CEO'su Anne Mulcahy olacak. Fortune 500 sıralamasında yer alan şirketler arasında beşinci olan Xerox'un yeni CEO'su Anne Mulcahy, kadın başkan sıralamasında da dünyada üçüncü sırada yer alıyor.

ŞİRKETİ SIKINTIDAN KURTARDI
Mulcahy, geçtiğimiz yıl zor günler geçiren şirketi, sıkıntıdan kurtaran kadın olarak tanınıyor. Xerox'taki kariyerine 25 yıl önce satış temsilcisi olarak başlayan Anne Mulcahy, şirketin farklı kademelerinde ve farklı ülkelerde görev aldı. 1992-1995 yılları arasında İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı olarak çalışan Mulcahy, 1995-1998 yılları arasında Güney Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ve Çin'deki Xerox Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 1998-2000 yılları arasında Xerox'un tüm dünyadaki Operasyon ve Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Anne Mulcahy, Mayıs 2000'den bu yana Xerox'un Operasyon Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor.

2000 yılından bu yana göstermiş olduğu performansla herkesin inancını kazanan Anne Mulcahy, ilerki dönemlerde de Xerox'u önemli başarılara taşıyacağına olan inancının devam ettiğini vurguladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır