kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

Para sihirbazı Mobius Global'de aza tamah etti


Templeton Fonu, Global'e 2.5 trilyon liralık sermaye artışı ile ortak olacak. Bu anlaşmaya göre şirketin yüzde 12.5'i Mark Mobius'un eline geçecek
Templeton Fonu'nun sahibi Mark Mobius, ilk etapta Global'in yüzde 12.5'ine sahip olacak. Global Menkul Değerler Finansman Direktörü Mehmet Sağıroğlu, 2.5 trilyon liralık sermaye artışının uluslararası dev yatırım fonu Templeton tarafından karşılanmasının planlandığını söyledi. Sağıroğlu, bu payın daha sonraki dönemde artmasının gündeme gelebileceğini de ifade ederek, "Ancak bu dev fon hiçbir zaman Global'in yönetimine talip değil. Belki yüzde 12.5'lik pay yüzde 25'e çıkabilir. Ancak çoğunluk hissenin satışı diye birşey söz konusu değil" dedi.

Tüpraş'ın özelleştirilmesi sırasında yaklaşık 120 milyon dolarlık hisseyi aldığı bilinen Templeton'la uzun yıllardır çalıştıklarını anlatan Mehmet Sağıroğlu, "Templeton'un Türkiye'de bir aracı kurum aradığını biliyorduk. Görüşmeler yapıldı ve niyet mektubuna kadar gelindi" derken, ilk etapta yüzde 12.5'lik bir hissenin bu dev fona satılacağını söyledi.

YABANCI ORTAĞA ALIŞMALI
Türkiye'nin yaşanan kriz ile yeni bir sürece adım attığını anlatan Sağıroğlu'na göre sadece bankalar için değil, aracı kurumlar için de yabancı ortaklara alışmak gerekiyor. İki krizle birlikte bütün mali kurumların özsermayelerinin eridiğini anlatan Sağıroğlu, şunları söyledi:

"Bütün mali kurumların sermayelerini güçlendirmeleri kaçınılmaz bir süreç.

Global gibi başka aracı kurumların da yabancı ortaklıkları gündeme gelecektir. Hakikaten mali sektörü zor günler bekliyor. Birleşme ve devralmalar kaçınılmaz. Biz sırf bu düşünceden hareketle Ege Yatırımı aldık. Yaşar Yatırım'a da teklif verdik. Amacımız, üç dört aracı kurumla var olmak" diye konuştu.

Hacer GEMİCİ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır