kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

BDDK, Ceylan Grubu ile anlaştı


Fon tarafından el konulan Bank Kapital'in eski sahibi Ceylan Grubu, 24 bankaya olan toplam 520 milyon dolarlık borcunu 5 yılda geri ödeyecek
BDDK, Bank Kapital'in eski sahibi Ceylan Grubu ile borçlarını geri ödeme planında anlaşmaya vardı. 27 Ekim 2000 tarihinde BDDK tarafından yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçen Bank Kapital'in eski sahibi Ceylan Grubu, 520 milyon dolarlık borcunu 5 yıl içinde taksitler halinde ödeyecek.

Fon'dan yapılan açıklamada Bank Kapital'ın eski sahibi Ceylan Grubu'nun 8 Fon bankası, 4'ü kamu 12'si de özel olmak üzere toplam 24 bankaya yaklaşık 520 milyon dolar tutarındaki borcunun bir ödeme planına bağlandığı bildirildi. Fon ve Ceylan Grubu arasında dün sonuçlandırılan ödeme planı şöyle:

ÖDEME PLANI
* Ceylan Ailesi'nin ikamet ettiği Ankara'daki apartman, makine parkının bulunduğu bir arsa ve çalışma ofisi dışındaki tüm gayrimenkullerinin satışından 225 milyon dolar bekleniyor.

* 1.5 yılı ödemesiz olmak üzere anapara geri ödemesi bundan sonraki 5 yıl içinde tamamlanacak.

* Ceylan Grubu bu dönemde yılda libor+2.25 faiz ödeyecek.

* Zarar tazmin davasının ilgili Grup tarafından kabulü ve şahsi iflas davasının şarta bağlı sulh yoluna bağlanması ön koşul olarak belirlendi.

'Bu başlangıç hayırlı olsun'
Fon tarafından yapılan açıklamada bu anlaşma için "reel sektörün faaliyetlerini sürdürebilmesi ve istihdamın desteklenmesi bakımından önemli bir aşamadır" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "TMSF Yönetim Kurulu, bu konuda olumlu katkılarda bulunan tüm bankalara bu olumlu yaklaşımları ve gösterdikleri yüksek sorumluluk anlayışı için teşekkür eder, bu başlangıcın ekonomimize hayırlı olmasını dileriz" denildi.

Etibank da çözülüyor
BDDK'nın dün gerçekleştirdiği toplantının gündeminde Bank Kapital ile birlikte Etibank'ın eski sahibi Medya Holding'e ait borçların tasfiyesi de vardı. BDDK, dünkü toplantısında Ceylan Grubu'nun Bank Kapital'e ilişkin borç tasfiye planını kabul etti. BDDK'nın önümüzdeki hafta Medya Holding'in Etibank'a ilişkin borç tasfiye planını görüşüp, sonuçlandırması bekleniyor.

"Türkiye'nin önü açıldı"
Ceylan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ceylan, ödeme planının kabul edilmesinin ardından SABAH'a yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu bir ilk. Anlaşma, önümüzü açtı. İnşallah arkası da gelir. İnşallah Türkiye'nin önünü açar. Şimdi tüm gücümü ve tüm enerjimizle yurtiçi ve yurtdışı işlerimize odaklanarak borcumuzu ödemeye çalışacağız. Borcumuzu ödeyip, yüz akı ile bu anlaşmayı sonuçlandırmak istiyoruz."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır