kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Sıcaklar sürücüyü sarhoş ediyor!
Belçika Flaman Sürücüler Derneği (VAB), taşıt içerisindeki sıcaklığın 35 derece olmasıyla, sürücünün kanındaki alkol miktarının, yasalarda koyulan 0.5 gram limitine ulaşmasının aynı etkiyi yaptığını belirtti. Güneşte bırakılan arabaların iç sıcaklığının, aracın markasına göre 60 ile 74 dereceyi bulduğunu, sürücülerin ısıyı düşürmek için 15 dakika camları açarak havalandırma sistemlerini çalıştırmaları gerektiğini belirten VAB, aksi halde refleks düşüklüğü, dikkat dağılması ve fenalık geçirme olasılığının arttığını vurguladı.

Sağlıklı nefes için bol su için
Nefesi kötü kokanlara bir önerilerde bulunan uzmanlar, dişlerin sık sık fırçalanması ve bol bol su içilmesini salık veriyorlar. Uzmanlar, kötü kokuları önlemek için alınan şeker, sakız ve nanelerin de bir işe yaramadığını belirtiyor. Yine yapılan araştırmalara göre, kötü kokan nefesin sindirim sisteminden kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Kimileri için kötü nefese karşı bir çözüm olarak kullanılan sigaranın, tam aksine kokuyu şiddetlendirdiğini belirten uzmanlar, ağızı kurutan sigaranın koku alma duyusunu da körelttiğini ifade ediyor.

Adet sancısına ilaç yapılıyor
Bir kadının (ve dolaylı olarak da erkeğin) derdi olan regl (adet) sancısı bir iki yıl içinde tarihe karışıyor. Bu konu üzerinde çalışan Dr. Robert Brenner'ın Amerikan 'Human Reproduction' dergisinde yayınlanan makalesine göre 'ZK 137 316' ve 7ZK 230 211' kodu verilen ilaçlar, sadece adet sancısını azaltmakla ve aşırı kanamayı önlemekle kalmıyor, piyasadaki doğum kontrol haplarını kullanamayan kadınlar için de bir alternatif oluşturuyor. Regl öncesi dönemde aşırı sinirli olan birçok kadın da bu ilaçlardan yararlanacak.

Postacı düşmanı martı
Londra'daki bir caddede, bir martının postacılara saldırması üzerine posta dağıtım işlemlerine ara verildi. Posta şirketinden yapılan açıklamada, "bölgedeki riskleri inceledikten sonra, durum düzelmeden postacıların bölgeye dağıtım yapmalarının tehlikeli olduğu sonucuna vardık" denildi.

Yaşlı rahibi yıldırım çarptı
Fransa'da ihtiyar bir rahibi, izci kampında yıldırım çarptı. Paris yakınlarındaki Saint-Gervais yöresinde kamp kuran "yavru kurt"ların fırtınadan devrilen çadırını kurmaya çalışan 71 yaşındaki rahip Raymond Gade, yıldırım isabet etmesi sonucu öldü.

Fransız erkeğinin penis takıntısı
Estetik uzmanlarının kapısını aşındıran 20 bin Fransız erkeğinin büyük bir bölümünün penis boylarını uzatmak için bıçak altına yattıkları ortaya çıktı. 20 bin-40 bin Frank arasında (yaklaşık 3.5-7 milyar lira arası) ücret ödeyen yaşları 30 ile 40 arasında değişen Fransız erkekleri başarılı geçen 2 operasyon sonunda penislerini 2-4 cm'e kadar uzatabiliyor. Anesteziyle uyutulan hastanın kaba eti ya da karnından alınan yağlar penisine deri altından enjekte ediliyor. Bu tür operasyonları yapan cerrahların sayısı da hızla artıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır