kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İşkence görenler DNA'yla çıkacak!


İtalyan polisinin geçtiğimiz Cumartesi günü Cenova'da göstericilere karşı düzenlediği baskında yüzlerce kişiyi hapse atması ve dayaktan geçirmesinin yankıları İtalya ve Avrupa'da daha da büyüyerek sürüyor.
İtalyan özel timlerinin beyaz tulumluların kaldığı Diaz Okulu'na yaptığı baskınla ilgili açtıkları soruşturmaların sayısı 3'e çıktı.

Cenova Savcılığı, İtalyan polisinin kan gölüne çevirdiği Diaz Okulu'ndan kan örneklerinin toplanmasını ve dayak yiyenlerin DNA testi ile tespit edilmesini istedi. Yabancı basın dün de İtalyan polisinin tutumunu manşetlerine taşıdı:

Die Zeit: Klasik model bir aksiyon filmi gibi. Cenova kazaları medyatik bir mizansen gibi. Rejisörü de Silvio Berlusconi.

El Pais: Rosana Allueva bir gösterici: "Okulu bastıklarında uyuyorduk. Ellerimizi kaldırdık, şiddet uygulamamalarını istedik. Sinirlendiler ve iki sandalye ve bir sırayı kafamıza geçirdiler.

Herald Tribune: Bu sirk gösterisine gerek yoktu. Sadece ABD delegasyonu 600 kişi idi. Evlerinde oturup bu paraları fakir ülkelere verebilirlerdi. The Independent: İtalya'nın birey hakları konusunda yüksek standartlara sahip AB üyesi olduğunu sanıyorduk. Tutuklananların cezasını mahkeme vermeliydi.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır