kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Yazmanın' sanal yolları


Şu an internette onlarca çöpçatan sitesi var.
Kimler girer, kimler kendilerine nasıl eş arar, kimler hoşlandıkları kişilere bir türlü açılamaz... İşte size iki siteden; http://zenginkoca.com ve http://gizlihayran.com'dan döküm

gizlihayran.com
Çöpçatan sitesi değil. Biraz karışık bir tekniği var. Bu nedenle tam genç işi diyebiliriz. Orta yaşın üstündekilerin anlaması saatlerce sürebilir. Birincisi burada yabancılarla flört etme durumu yok. Site aracılıyla hoşlandığınız ama bir türlü açılamadığınız birine mektup gönderiyorsunuz. Bu nedenle 1) önce birinden hoşlanıyorsunuz 2) onun e-posta adresini öğreniyorsunuz 3) gizlihayran.com'a üye oluyorsunuz 4) hoşlandığınız kişinin e-posta adresini oraya yazıyorsunuz 5) gizlihayran.com imzasıyla "Senden hoşlanan biri var" diye hoşlandığınız kişiye e-mektup gidiyor. 6) E-mektubu alan gelip siteye üye oluyor. O da hoşlandığı kişi(ler)in e-posta adres(ler)ini yazıyor. 7) Eğer listeye sizin adresinizi yazmışsa kaplumbağanın kalbi küt küt atmaya başlıyor ve kavuşuyorsunuz! Yazmadıysa kaderinize küsüyorsunuz.

Şimdiye kadar 19 bin kişi üye olmuş. Şu ana kadar iki bin yüz kişi birbirine kavuşmuş. Bunlar arasında eşcinsel çiftler de varmış.

Fakat site editörünü taciz edenler de var. Hatta bir tanesi "Söyleyin o sıpaya derdini gelip adam gibi anlatsın, ben adam yemem" diye mesaj atmış. Bazıları yanlışlıkla isim yazıp sonradan paniğe kapılıyormuş. Bazıları da "tamam üye oldum, kızlar nerede" diye soruyormuş. Hoşlandığı kişi Amerikalı ya da İspanyol olduğu için o dillerde mesaj gönderilmesini isteyenler bile çıkmış.

Siteye başvuranların ezici çoğunluğu erkek. Site tamamıyla aşk üzerine kurulu. Mutlu sonlar, mutsuz sonlar, itiraflar, dedikodular...

zenginkoca.com
Adından anlaşılacağı gibi zenginkoca.com zengin koca arayanlar için. Başvurularda erkekler için gelir durumu çok önemli. Yıllık gelirin 24 bin doların altında olması gerek. Aman dikkat, yalan beyan verdiği düşünülen erkekler üyeliğe alınmıyor. Şimdiye kadar başvuran 6 bin erkekten sadece 1300'ü kabul edilmiş. Sitede seçme hakkı sadece kadınlara tanınıyor. Günde 3 bin ziyaretçisi var. Krizden dolayı ziyaretçi sayısı iki kat artmış.

zenginkoca.com'un kurucusu Alper Çalış "Bu kadınlar ne ister hayatta?" diye düşünüp cevabı bulmuş: "Zengin koca." Bulduğu ilk internet kafeye girmiş, hemen isim hakkını satın almış.

Onlar ermiş muradına...

Sanal alemde tanışıp, hayatın 'gerçeğinde' buluşanlar için zenginlik önemli ama dürüstlük daha önemli

* Neşeli Kal: 34 yaşında, ilaç firmasında çalışıyor. Şu an siteden tanıştığı biriyle görüşüyor: "Site zannettiğimden ciddi çıktı. Zengin koca meraklısı mıyım? Düşünürseniz Türkiye'de hiçbir güvence yok. Yılda en az 25 bin dolar kazanıyor olmak lazım. Üç kişiyi kendime uygun buldum. Biriyle e-mailleşmeye başladık. Ortak noktalar çıkınca buluştuk. Ailem henüz bilmiyor. İlişkimiz ciddiye binse de internetten buldum demem herhalde. Tuhaf bulabilirler..."

* Latino Dancer: 25 yaşında, evlenmeye meraklı ve kendini zengin bulan bir erkek. Bilgisayar programcısı. Yıllık 24 bin dolar gelire sahip: "Zengin koca güven demek. Kadınların güveni arıyor olmalarına neden kızıyoruz ki?" Latino Dancer, sitedeki Purple ile iyi anlaşmış. Henüz sevgili değiller ama olmak üzerelermiş. Peki zengin koca karısını çalıştıracak mı? "Bence herkes bir işte çalışmalı. Üretken ve sosyal olmak için. Paraya ihtiyacı olmasa da çalışmalı."

* Purple: Latino Dancer'in müstakbel sevgilisi. 25 yaşında. Psikolog. Siteye komiklik olsun diye girmiş: "Zengin adam meraklısı değilim." Öyle diyor ama çoğunlukla hesabı Latino Dancer ödüyor. Peki ya peş parasız biri çıkarsa? "Parasız olması önemli değil, yalan söylemiş olması önemli. Ama şu ana kadar bir yalanına rastlamadım." Purple'ın ailesi, Latino Dancer'i biliyor ama ilişkilerinin zenginkoca.com'dan başladığını bilmiyor. Daha sonra söylermiş.

* Preator: Reklam ajansında kreatif direktör. Boşanmış, küçük bir kızı var. Preator kendini zengin buluyor ama kadınların zengin koca merakını da saçma bulmuyor değil. "Hatunların acayip saçma kriterleri olabiliyor. Cep telefonunun markasına göre karakter tahlili yapıyor. Bazıları için araba ve ev yeterli oluyor. Garibime gidiyor." Preator, İzmirli bir doktor hanımla iyi bir dostluk kurmuş site sayesinde. "Arkadaşlık daha önemli, ben bekar kalmaya razıyım" diyor.

Kadınlar nasıl erkek istiyor?
* En az 31, en çok 42 yaşında

* Üniversite mezunu (Yüzde 84)

* İş adamı (Yüzde 26)

* Araba şart(Yüzde 84)

* Yıllık net gelir 25 bin dolar olsun

* Evi olsun (Yüzde 66)

* Hayat ve sağlık sigortası olsun (Yüzde 91)

SÜPER ZENGİN
Başvuranların yüzde 41.1'inin geliri 0-24 bin dolar arasında. Yüzde 6.9'unun ise yüz bin doların üstünde. Meslekler ise 27.5 yönetici, yüzde 16.9 işadamı, yüzde 14 mühendis, yüzde 3.4 doktor, yüzde 2.2 subay Ğ astsubay, yüzde 1.6 avukat ve 0.9 profesyonel sporcu olarak dağılıyor.

Çoğunun (yüzde 79) evi var. Yüzde 80'inin arabası var. Başvuranların yarısı (yüzde 48.6) 175 cm ve altında boya sahip. Ve nasıl oluyorsa yüzde 20'si klasik müzik dinliyor. Metal dinleyen zengin ise yok gibi. (Yüzde 0.7)

Mutlu TÖNBEKİCİ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır