kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

El-bi-se sensiz olmaz


Elbisesiz olmaz! Mirkelam kokoreçsiz olmaz diyor ama bizce elbisesiz olmaz.
Kadın dediğin en feminen elbiseyle görünür. Elbisesiz kadın balkonsuz eve benzer, duyurulur. Uzmanların dediğine göre (palavraya bak) elbise alacaksanız Temmuz'un 28'inde almalıymışsınız. Çünkü o gün yani bugün sıcakların en bezdirdiği günmüş. Bezdiren sıcaklarla başa çıkmak için ise alttan üfürtmeli bir sistem ile donatılmak yani elbise giymek gerekliymiş. Lafın kısası, elbise almanın tam zamanı. Çünkü fiyatlar düştü. Cimriliğe devam edip, kot pantolonların içine girerek özel bacak saunalarına katlanmanın bir anlamı yok. Yaz sonunda bacaklarınız erimekten bir deri bir kemik kalabilir. İndirimden yararlanıp kendinize birkaç "tiril" elbise alın. Göreceksiniz ki dünya varmış. Rüzgar eteklerinize her değdiğinde yazın keyfini iki misli çıkaracaksınız. Ama baştan uyaralım: Elbise almak zor iş. Üzerinizde iğreti durmaması gerekiyor. Özenli seçmezseniz etrafınızdakiler kumaşa dolanıp geldiğinizi düşünebilir.

İLLE DE GÜL
Elbise giymek her açıdan keyifli... Çünkü: 1. Altına üstüne ne giyeceğim derdi yaşamıyorsunuz. 2. Hatları ortaya çıkardığından çok feminen duruyor. 3. Üzerine garip kemerler, güllü, bülbüllü aksesuvarlar takmazsanız bir elbiseyle rüküş görünme ihtimaliniz çok az. Hanım hanımcık olmak gibi bir derdiniz varsa bu işin tek yolu elbise giymektir. Kalın askılı jile tarzı olanlar ilk randevu, sevgili ailesi ile tanışma gibi durumlar için uygundur. Yani gardrobunuzda bu tip hadiseler için üniforma niyetine bir jile bulundurmanız şart.

Yazın en moda elbiselerinin tümü gül desenli... Bir tane alacaksanız gül desenli olanlardan alın. Papatyalar da durumu kurtarır ama en trendy olanlar güllüler. Keten üzerine gül, şifon üzerine gül, penye üzerine gül, gül de gül... Bu yaz her marka, elbiseye geniş yer verdi. Bizzat elleyip, test ettiğimiz markalar ayrı...

* Mudo: Keten ve renkli elbise almak istiyorsanız Mudo'da seçenek çok fazla. Özellikle pembe ve mor tonları çok satıyor. Fiyatlar 39 milyon ile 59 milyon lira arasında.

* Yargıcı: Bu yılın en renkli koleksiyonunu yaratan Yargıcı'nın elbiseleriyle kendinizi her daim tatilde hissedebilirsiniz. Genellikle diz altı olarak tasarlanan elbiselerin fiyatları 24 milyon 950 bin ile 40 milyon lira arasında değişiyor.

* Sisley: Uzun gömlek gibi olan elbiselerden istiyorsanız Sisley de şu anda indirimde. Fiyatı 38 milyon 950 bin lira.

* Stefanel: İki ay önce Nişantaşı'nda yeni mağaza açan Stefanel'in turuncu ve tonlarındaki elbiselerini beğeniyoruz. Pazara girdiği günlerde fiyatları yüksek tutan Stefanel şu günlerde ciddi şekilde indirime girecek, haberiniz olsun!

* Afrodit: Özellikle indirim zamanlarında "İyi ki varsın Afrodit" diye temennide bulunduğumuz, canımız, ciğerimiz Afroditimiz'de de elbiseler çok güzel. Uzun, kısa, çiçekli, düz... Fiyatlar ise 15 milyon ile 30 milyon lira arasında değişiyor.

* Network Altınyıldız: Abiye bir elbise alacaksınız ve rengi siyah olacaksa Altınyıldız'ın özenle seçilmiş kumaşlarla hazırlanan elbiseleri tam size göre.

* Terkos Pasajı: Beyoğlu'nda Paşabahçe'yi geçince sağdaki sokakta bulunan pasajda DKNY logolu (tabii ki taklit) elbiseleri 10 milyona satıyorlar. Desenleri ve modelleri hiç fena değil.

* Koton: Koton'da elbiseler üç model. İnce askılı, göğüsten büzgülü ve keten. Fiyatlar 19 milyon ile 23 milyon lira arasında değişiyor.

sarna@sabah.com.tr

Sibel ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır