kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Laila'ya da gidemem artık


Beni kaç ay idare edecek kadar param var sayalım bakalım. İşsizlik ne zormuş meğer!
11.00 İşsizliğin en güzel tarafı ne? İstediğin kadar uyumak. Sabaha kadar hiç uyumamak, millet işe yetişmeye çalışırken sokaklarda dolaşıp, sonra eve gelip fosur fosur uyumak... Süper.

11.30 Hâlâ yataktayım. Radyodaki bütün sabah programlarını tek tek dinledim. Allahım ne kadar çok gazete okumaya meraklı insan varmış... Vır vır vır...

12.00 Allahım, senden ricam bundan sonraki işsizlik günlerim lütfen kışa denk gelsin. Bu sıcakta ev hiç çekilmiyor. Klima istiyorummm!

12.30 Erken emekli edilmiş gibi hissediyorum kendimi... Bundan sonra hiç çalışmayacakmışım gibi geliyor. Sanki sonsuza dek evde oturacağım. Bütün gün fal açıp, televizyon seyredeceğim.

13.00 İşsizliğin tadı yalnız çıkmıyor. Şirkette işten çıkarılmış kimler vardı? Arayalım bakalım onları..

13.30 Höh. Hepsi ailelerinin yazlıklarına gitmiş. Ayvalık, Altınoluk tarafları işsiz reklamcı ve müşteri temsilcisi kaynıyor anlaşılan. Benim bu şirketten çoktan ayrılmam gerekiyormuş zaten. Şu domeslere bakar mısın? Sanki okul tatile girmiş de onlar da aileleriyle tatile çıkıyor. Bisiklete binip, akşam piyasa da yapar bunlar... Sefil kişilikleri gelişmemiş orta sınıf yeni yetmeler. Biraz kendi ayaklarınız üstünde durun be... Bi de Yelda Tozan olmaya kalkarlar... Tırnağım olamazsınız.

ÇAPTAN DÜŞTÜM
14.00 Annem arıyor, neden Bayramoğlu'na yazlığa gelmiyormuşum... Böyk... Her taraf mangal mangal kokar şimdi.. Cumartesi gecesi babalar illa ki marifetlerini gösterecek ya... Hepsi ellerinde yüz kilo etle gelirler akın akın. Kırk saatte mangal yakılır, o kömürler bir türlü yanmaz, kor olmaz, etler pişinceye kadar salatalar bitirilir. Sonra baba salata yok mu diye kıyamet koparır... Kabus hafta sonları... Hayır. Katiyen olmaz.

15.00 Beni kaç ay idare edecek param var sayalım bakalım. Tazminat iki ay kiramı öder. Dolarcıklarım ise ancak bir aylık yeme içme parama yeter. Çok kötü. Havuza bile gidemeyeceğim. Ay çok fena. Sun tan'im geçecek. Laila'ya da gidemem artık. Fakat baksana Ertuğrul Özkök de gitmiyormuş. En azından bu bir teselli verebilir...

15.30 Niye kimse aramıyor beni... Mesaj bile gelmedi... Çaptan düştüm. Allahım çaptan düştüm... Ühüü...

16.30 Alo anne! Förkk. Bir şey lazım mı? Gelirken et getireyim mi? Sniff... Barbekü yaparız? Ha?

yeldatozan@hotmail.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır