kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aptallar olmasa kolay unuturum


"Kokain olayını önemsemiyorum. Aptalca sorular olmasa bu konuyu daha kolay unutacağım."
"Alman basını ezilip bükülmemi bekliyor. Onlara yıkılmadığımı ve ayakta olduğumu göstereceğim."

"Kendi adıma psikolojik bir savaş veriyorum, yeni doğan bebeğim için bundan galip çıkacağım."

'Almanya'da bambaşka'
Beşiktaş'a ikinci gelişinde olay adam olan, kamuoyunu ikiye bölen Daum, kokain olayının ısıtılıp ısıtılıp önüne sürülmesi karşısında sonunda patladı. Daum, Beşiktaş'ın başında Bonn Havaalanı'na giderken yüzünde durgun bir ifade vardı. Ancak kafile kampın yapılacağı Bitburg Spor Okulu'na vardığında ciddi, sert, durgun ve suskun Daum, birdenbire açıldı. Alman hoca, kendinden emin tavırları, kahkahalarıyla Türkiye'dekinin zıddı bir portre çizdi.

Aptalca olduğunu kabul et
Daum, kampın başından itibaren her gün iki-üç Alman gazeteciyle röportaj yaptı. Ancak Bonner maçı sonrası SAT-1 televizyonunun bayan muhabiri onu çıldırttı. Alman hoca Beşiktaş'ı ve planlarını anlatırken, "Kokain olayını kafanızdan sildiniz mi?" diye sorulunca, Daum köpürdü: "Sizin gibi insanlar aptalca sorular sormasa daha kolay unutacağım. Ben o olayları önemsemiyorum." Muhabir özür dilemeye kalkınca da Daum, "Hayır, özür dileme. Sadece sorunun aptalca olduğunu kabul et" dedi.

'Hâlâ aynı yerdesiniz'
Bonner maçı sonrası uzun aradan sonra ilk kez Alman basınının karşısına çıkan Daum'a gazeteciler sürekli kokain olayı ile Ağustos'ta Koblenz'de görülecek dava ile ilgili sorular sordular. Kasıtlı sorular karşısında basın mensuplarını "Yine başladınız" diye uyaran tecrübeli teknik adam, "Bu olaylar için basını mı suçluyorsunuz" sorusuna da "Kimseyi suçlamıyorum. Bu konuda özür diledim. Ama siz hâlâ aynı yerdesiniz ve bazı şeyleri anlamak istemiyorsunuz" yanıtını verdi.

'Beni yıkamayacaklar'
Gelişen bu olayların ardından SABAH'ın röportaj teklifini kabul eden Daum, kamptaki değişimi için "Ben Türkiye'deki gibi, ciddi ve basına mesafeli davransaydım onlar 'Bak ezilip büzülüyor. Kaçıyor' diyecekti. Çünkü onlar bunu bekliyorlar. Bu bir psikolojik savaş. Ben de tam aksine davranarak, yeni bir hayata başladığımı göstermeye çalışıyorum. Bu savaşı da kazanacağım. Hayata küsüp kaçmayacağım. Hedeflerim, ailem, çocuklarım ve yeni doğan bebeğim için ayakta kalacağım" yorumunu yaptı.

'Eski Daum yok'
Beşiktaş'taki ilk dönemine oranla büyük değişimler geçirdiğini belirten Alman teknik adam şunları söyledi: "6 yıl önceki Daum değilim. Hayata çok daha farklı bakıyorum. Eskiden İstanbul'un altını üstüne getirirdim. Biraz durulduğum gerçek. Şu ana kadar İstanbul'da bir kez başkanla birlikte Laila'ya gittim, bir de Sinan'la (Engin) gece dışarı çıktım. Artık geceleri çıkmayı sevmiyorum. Fulya Tesisleri ile evim arasında dolaşıp duruyorum. Tek istediğim işime konsantre olmak...

'Bedelini ödedim'
'Hayatı tanıdım' dediğiniz anda tanımadığınızı anlıyorsunuz. Daha düne kadar etrafımda dolaşan, yanıma oturup bir bira içmek için pervane olan binlerce insan vardı. Ben bir hata yaptım. Bunun bedelini de ödedim. Ancak bir çok yerde dostluklarım devam ediyor. Ama basının içinde de olmak üzere dost sandığım insanların gerçek kimliklerini gördüm. Şimdi ilişkilerimde insanlara daha çok dikkat ediyorum."

'Mazeret göstermem'
Yeni sezonda Beşiktaş'ın hedeflerini de anlatan Daum, "Ben hiç küçük hedefler peşinde koşmadım. Beşiktaş da büyük amaçları olan bir kulüp. G.Saray ve F.Bahçe'nin ekonomik durumları ve kadro istikrarı daha iyi gözüküyor ama biz mazeret göstermeden şampiyonluğu kovalayacağız. Beşiktaş'ta öncelikle savunmadaki hataları sıfıra indireceğiz. Ayrıca defans ilerden başlayacak. Forvetler pres yapacak" diye konuştu.

FATİH DOĞAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır