kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Abant'ın gündemi 'toplumsal uzlaşma'


Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın "fikir oluşumu" olan Abant Platformu, "çoğulculuk ve toplumsal uzlaşma" gündemiyle toplandı.
Abant Palas Otel'de çalışmalarına başlayan Platform'un Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Aydın, Türkiye'nin hayati önem taşıyan problemlerinin ele alındığını, tartışmalara her çizgiden insanların katılmasına önem verildiğini belirtti. Bu yıl çoğulculuk ve toplumsal uzlaşma konusunun ele alınacağını ifade eden Aydın, bu amaçla iki ayrı komisyon oluşturulduğunu, katılımcıların burada düşüncelerini ifade edeceklerini kaydetti. Prof. Aydın, gazetecilerle sohbet ederken, bir gazetecinin "Abant'ın gizli gündemi ne?" diye sorduğunu anlatarak, "Abant'ın gizli bir gündemi yok. Abant'a gelenlerin yüzde sekseni üniversitelerde hoca. Biz hocaların gizli gündemi olmaz. Burada ne konuşuluyorsa, herşey ortada, katılımcılara herhangi bir telkin söz konusu değil" diye konuştu. Toplantının "solcu" katılımcılarından Prof. Dr. Mete Tunçay da açılış oturumunda, laik, katılımcı, hukuka saygılı bir demokrasi için çoğulculuk olması gerektiğini belirterek, "Toplumdaki insanlar aynı hızardan çıkmış gibi birbirine benzerse toplumsal değişme ve demokrasi olmaz" dedi.

Toplantıya, yenilikçi hareketin kurmaylarından Bülent Arınç da katıldı. Arınç, "Abant'a yeni oluşumun gölgesi mi düştü?" diye soran bir gazeteciye, "Burada siyasi kimliğimizin ötesinde konuşuyoruz" diye yanıtladı. Vakfın Fethullah Gülen'e yakınlığının hatırlatılması üzerine de Arınç, "Ben vakıfların kimin gölgesinde olduğuna bakmam. Abant platformunun faydalı şeyler yaptığına inanıyorum" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır