kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Özerk kurullarda maaş saltanatına son


Özerk kamu kuruluşlarda 6 milyara kadar ulaşan maaş skalası Başbakanlık Müşteşarı'nın maaşı bu düzeye gelinceye kadar dondurulacak
Resmi Gazetede dün yayınlanarak yürürlüğe giren Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında iyileştirme öngören kanun hükmünde Kararname, 3 kritik düzenlemeyi de beraberinde getirdi. En çarpıcı düzenleme ise özerk kurullardaki ayrıcalıklı maaş uygulamasına sınırlama getirilmesi oldu.

Yeni düzenlemeye göre; özel kanunlarla oluşturulan kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon vb kamu kuruşlarında kurul üyeleri dahil tüm personelin her türlü maaş, ek ücret, prim, tazminat, ikramiye, fazla mesai, kar payı ve benzeri adlarla aldıkları aylık toplama bundan böyle hiçbir surette Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşını geçemeyecek. Böylece, SPK, RTÜK, Rekabet Kurulu, BDDK gibi kuruluşlarda 1.5-6 milyar lira arasında olan maaş skalası Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşı bu düzeye gelinceye kadar dondurulacak.

HİZMETİ FAZLA OLANLAR
Ayrıca, 5 yıl ve üstünde kamuda çalışma süresi bulunan memurlara hizmet süreleri, öğrenim durumları ve kadro dereceleri dikkate alınarak görev tazminatı adı altında bir ek ödeme yapılacak. Bu ödemeyle değişik hizmet sınıflarındaki personel arasında ayrım yapmaksızın, tüm kamu çalışanlarının sadece eğitim durumları ve çalışma süreleri esas alınarak maaşlarında farklılaştırmayada gidilecek. Böylece, 3 yıllık bir hizmetli ile 22 yıllık hizmetli arasındaki 10 milyon liraya kadar inen maaş farkı hizmet süresi fazla olan personel lehine artırılacak.

YÜKSELME İMKANI
Bu arada yüksek okul mezunu olmalarına rağmen kadroları gereği en fazla 3-5 dereceye kadar çıkma imkanı bulunan personele hizmet süreleri ile uyumlu olmak kaydıyla birinci dereceye kadar yükselme imkanı tanınacak. Gerek görev tazminatı gerekse görev yükselme imkanı emekli maaşlarına da yansıtılacak ve emeklilik döneminde bu personelin mağduriyeti önlenecek.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır