kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Turbo Baran'a tazminat davası açıldı


Kadıköy Bağdat Caddesi'nde meydana gelen kazada arkadaşı Erdem Celasun ile birlikte hayatını kaybeden Selin Uras'ın annesi Işık İnal, olayın sanığı olarak yargılanan "Turbo Baran" lakaplı Baran Balcıoğlu hakkında toplam 31 milyar liralık tazminat davası açtı.
Işık İnal, Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada Baran Balcıoğlu'nun, 1 milyarı maddi, 30 milyarı da manevi olmak üzere toplam 31 milyar lira tazminat ödemesini talep etti. Işık İnal, verdiği dava dilekçesinde, kaza sırasında Baran Balcıoğlu'nun aşırı hız yaptığı ve yarıştığının raporlarla açıklığa kavuştuğu belirterek, Balcıoğlu'nun iki gencin ölümüne, ailelerinin de yıkımına neden olduğu kaydetti.

İnal, dilekçede kazanın tüm kamuoyuna mal olduğunu ve kamu vicdanını sızlattığını vurgulayarak, tazminat davasını zenginleşme amacıyla değil, üzüntüsünü bir nebze olsun hafifletmek amacıyla açtığını ifade etti. Dilekçede, Baran Balcıoğlu'nun tahliye olduğu zaman ödediği 10 milyar liralık kefalet ücretine ve kazayı yaptığı aracına ihtiyati tedbir olarak el konulması da talep ediliyor.

Cihat MAT


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır