kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Üstünkayalar'ın yalı kavgası


Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Mehmet Üstünkaya'nın üçüncü ve son eşi Perihan Üstünkaya, Yeniköy'deki yalıda oturan üvey kızı Aslı Üstünkaya'dan kira istiyor
Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden olan ve Monaco'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Mehmet Üstünkaya'nın ilk eşinden olan kızı Aslı ile üçüncü eşi Perihan Üstünkaya arasındaki yalı kavgası iyice kızıştı.

Perihan Üstünkaya, Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, Yeniköy'de bulunan ve 3'te 1 hissesi kendisine ait olan yalıyı Aslı Üstünkaya'nın kullandığını ancak kira ödemediğini belirtti.

Bu nedenle; Üstünkaya, üvey kızından 2000 yılının ağustos ayından, 2001 yılının nisan ayında kadar olan dönem için toplam 48 bin dolar (62 milyar lira) kira istedi. Perihan Üstünkaya, daha önce açtığı davada da, yalıyı işgal etmekle suçladığı Aslı Üstünkaya'dan 1999 yılının ağustos ayından, 2000 yılının ağustos ayına kadar geçen 1 yıl için 72 bin dolar (93 milyar lira) kira istemişti.

DAVA ÜSTÜNE DAVA
Üstünkaya, mahkemeye sunduğu dilekçede, Aslı Üstünkaya'nın kendisine "kullanım ve işgal" için herhangi bir bedel ödemediğine dikkat çekerek, "Yalının kiraya verilmesi durumunda, 3'te 1 hisseme düşecek kira gelirinin yıllık 72 bin dolar olacağı, çevredeki emsal kira bedellerinden anlaşılmaktadır" demişti. Son davayla birlikte Perihan Üstünkaya'nın, üvey kızı Aslı Üstünkaya'dan talep ettiği kira bedeli yaklaşık 155 milyarı buldu.

Perihan Üstünkaya, Mehmet Üstünkaya'nın ikinci eşinden olan oğlu Kerem'le birlikte Aslı Üstünkaya'yı mahkemeye vererek, 7.5 milyon dolar değer biçtikleri yalının satılmasını ve ortaklığın giderilmesini de talep etmişti. Bu dava sürüyor.

Bekir BATU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır