kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Taliban, olmayan interneti yasakladı!
Afganistan'da yönetimi elinde tutan köktendinci Taliban yasaklarına yenisini ekledi. Dışişleri Bakanı Vekil Ahmed Mütevekkil, ülke genelinde internetin yasaklandığını açıkladı. Internet kullanımının "ahlaka aykırı ve İslam karşıtı içeriği" nedeniyle yasaklayan Mütevekkil, "İnternete değil, müstehcenliğine karşıyız" dedi. Taliban 1996'dan bu yana "Şeytan işi" gerekçesiyle bütün iletişim araçlarını yasakladı.

"Müşerref, Gandi'nin kabrini kirletecek"
Hindistan'la Pakistan arasında barış adına atılan ilk adıma gölge düştü. Milliyetçi Şiv Sena Partisi, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in Hintliler'in bağımsızlık lideri Mahatma Gandi'nin mezarını ziyareti sonrası, kabri Ganj nehri suları ve inek idrarıyla temizleyeceklerini açıkladı. Parti sözcüsü Jai Goel, "Gandi'nin kabri, Müşerref'in dokunuşuyla kirlenecek. Kabri temizlerken kutsal yazılardan ilahiler okuyacağız" dedi.

Kadın garson 11 bin dolarlık bahşişi kaptı
Amerika'nIn Illinois eyaletine bağlı Chicago kentinde garsonluk yapan Colleen Gallagher, meslektaşları arasındaki en şanslı kişi... Çünkü kadın garson, geçen Nisan ayında tam 11 bin dolar (14.5 milyar lira) bahşiş aldı. Gallagher o geceyi şöyle anlattı: Meridian Yatırımcılık şirketinin başkanı John Boc ve arkadaşlarına servis yapıyordum. İlk içkiden sonra bana bin dolar verdi. Gecenin ilerleyen saatinde bana bir tomar kredi kartı gösterdi ve "Birini seç" diye gülümsedi. Ben de Visa'yı seçtim. Sonra "Al o kartı, hesabımdan 10 bin dolar çek" dedi...

Ölen eş için Rumlar'a 2 trilyonluk tazminat
Andraini Palma, 1974'te kaybolan eşinin öldüğünü ve ordunun bilgisi dahilinde askeri mezarlığa gömüldüğünü öğrenince Kıbrıs Rum Kesimi'ni, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne verdi. Rum yetkililerin, eşinin kayıp olduğunu söyleyerek 23 yıl gerçeği sakladığını belirten Palma, 'insan haklarını çiğnedikleri' gerekçesiyle Rum askeri ve sivil yetkililerden 1 milyon Sterlin (1.8 trilyon TL) tazminat istiyor.

Fransız arabasına binen Kraliçe'ye tepki yağdı
İngiltere Kraliçesi Elizabeth, bir gezisinde İngiliz yapımı Rolls Royce yerine Fransız Renault'a binince olay oldu. Muhafazakarlığı ile bilinen Elizabeth, limuzinini Aurigny adasına götüremedi. Bu yüzden adada kendisine bir Renault Scenic tahsis edildi. Ancak bu davranışı başına dert oldu. İngiliz basını "İngiliz yapımı otomobile binmek için direnmesini beklerdik. Hayalkırıklığı yaşıyoruz" diye eleştirdi.

"APO" kalp krizi riskini tam 4 kat artırıyormuş!
Sigara içen erkeklerde kalp krizi riskini 4, kadınlarda da 3 kat artıran yeni bir gen keşfedildi. Lancet dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bu genin adı APO-E4... 50-61 yaş arasındaki 3 bin erkek arasında yapılan araştırmaya göre, APO geni nikotinin vücuda verdiği zararı "katlıyor." Apo-E2 ve E3 genleri de E4 kadar olmasa da kalp krizini tetikliyor.

En dakik Saat
Dunyanın en dakik saati Amerika'da üretildi. Saat atom enerjisiyle çalışacak. Bilimadamlarına göre bu saat ancak 15 milyar yılda bir saniye şaşacak. Zamanı öteki saatlerden 1000 kat daha şaşmadan gösterecek saate ilk talep NASA'dan geldi.

Yediz doğurdu
ABD'nin başkenti Washington'da bir kadın yediz doğurdu. Georgetown Üniversitesi Hastanesi'nde dün yerel saatle 23.25 ve 23.28 arasında sezaryenle gerçekleşen doğumda 5 erkek ve 2 kız bebek dünyaya geldi. Üç dakika süren doğumda onlarca doktor, hemşire ve sağlık görevlisi görev aldı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır