kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İşte İsrail'in Filistin'i işgal planı


İlk kanlı intihar saldırısının ardından İsrail, Filistin'e savaş açmayı ve Yaser Arafat'ı bölgeden atmayı planlıyor
İngiliz kuruluşu Jane's İstihbarat Grubu'nun ele geçirdiği bir rapora göre İsrail, Ortadoğu'da 14 Haziran'da varılan ateşkesin sona ermesinin hemen ardından topyekün savaşa girecek. İsrail ordusu uzmanlarının hazırladığı ve Genelkurmay Başkanı Shaul Mofaz'ın kabineye 9 Temmuz'da sunduğu öne sürülen savaş senayosunun, yeni bir intihar saldırısının ardından hayata geçirilmesi planlanıyor. Rapora göre, harekete geçen askeri birliklerinin tek bir amacı olacak: Filistin ordu güçlerini yok etmek ve Filistin lideri Yaser Arafat'ın ülkeden kaçmasını sağlamak... Amerikan CBS Televizyonu Haber Müdürü David Hawkins'e sızan savaş senaryosuna göre, Filistin askeri bölgeleri ilk olarak F-15 ve F-16'larla vurulacak.

İSRAİL 30 BİN ASKERLE SALDIRACAK
Yoğun tank bombardımanından sonra saldırı helikopterleri devreye girecek. Ve hemen ardından da 30 bin İsrail askeri Filistin'i işgal edecek. Askeri birliklerin tankçılar, piyadeler ve paraşütçülerden oluşacağı söyleniyor. Bölgedeki Arap ülkelerinden Suriye, Ürdün ve Mısır'ın Filistin'e destek vermesi beklenmiyor.

SADDAM HEMEN ASKER GÖNDERECEK
Ancak Irak diktatörü Saddam Hüseyin bölgeye 6 aydır eğitim alan "Iraklı gönüllüleri" gönderecek. Sayıları fazla olması beklenmeyen Irak'lı askerler, İsrail ordusu tarafından bölgeden atılacak. Bu noktada Mısır'ın Sina Yarımadası'nı işgal etmesi gündeme gelebilir...

İSRAİL 300, FİLİSTİN 40 BİN KAYIP VERECEK
Savaşta İsrail yalnızca 300 askerini kaybedecek. Bu rakam askeri gücün yüzde 1'ini temsil ediyor. 3.3 milyon nüfuslu Filistin'in kaybı ise 40 bin civarında olacak... İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres bu senaryoyu yalanladı. İsrailli askeri uzman Hirsch Goodman ise "Orduda bazı insanlar böyle senaryoları üretmek için para alır. Sürekli planlar üretilir" diyerek senaryonun doğru olabileceğini ima etti.

ŞARON: FİLİSTİN'E ACİLEN CEVAP VERİRİZ
Resmİ bir ziyaret için İtalya'da bulunan İsrail Başbakanı Ariel Şaron "Politikamız bundan böyle Filistin güçlerinin saldırılarına derhal cevap vermek şeklinde olacaktır. Filistin yönetimi, saldırılarının bedelini ödeyeceğini bilmeli. Barış için acı ödünler vermeye hazırız. Ancak vatandaşlarımın güvenliğinden asla vazgeçmem. İsrail hiçbir zaman Kudüs'un doğusunu Filistinliler'e bırakmayacak" diye konuştu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır