kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ricky Martin tarihi


La Historia / Ricky Martin (Sony Music)
İnanır mısınız saygıdeğer dinleyenler, sayın Ricky Martin peydah olalı 10 yıl olmuş bile! Martin bugüne kadar 35 milyon albüm satmış. Eh, ne diyelim, bravo. Puerto Rico'lu Latin süperstar, tam 16 İspanyolca şarkısını toplamış, 'tarih yazdım, var mı!' dercesine "La Historia" diye çıkarmış. "Maria", "Vuelve", "La Bomba", tabii ki "Livin La Vida Loca", "La Copa De La Vida", "She Bangs", "El Amor De Mi Vida"; hepsi var. Yaz mevsimi gelir de Ricky Martin'siz geçer mi hiç? El mecbur, dinleyeceğiz. Ayrıca kendisine sanat hayatının geri kalanında da başarılar dileriz.

Baharat bebek terfi etti
Emma Bunton / A Girl Like Me

(Virgin Records / EMI)

Bu Spice Girl'lerin hepsi birer birer sökün etmeye başladı solo albümleriyle. Acayip zayıflayıp tekrar, Flashdance'in esprisiyle, üzerinde "I'm Famous" yazan tişörtüyle -yani hem 80'lerin gençlik dizisi 'Fame'e gönderme var, hem de 'ben zaten ünlüyüm şekerim, üstelik artık zayfım da' mesajı- "It's Raining Man" cover'ıyla çıkagelen (garip bir karışım anlayacağınız) Geri Halliwell, bizce tahammülfersa kategorisine giriyor. Ama 'baharatların' Baby Spice lakaplısı, Emma Bunton gayet iyi bir pop albümü yapmış: "A Girl Like Me". Şarkılardan biri Bryan Adams imzalı, diğeri de -Geri'ye nispet değil mi!- "Sunshine on a Rainy Day" klasiği. Ötekiler bizim Baby Emma'nın. "What Took You So Long?" (Niye o kadar beklettin be güzelim?) isimli çıkış parçasını biliyorsunuz zaten. Çöllerde bekleyip de terk etme mevzuu filan. İyi yani. Emma'nın kerameti meğer cazcı annesinden geliyormuş. E, tabii bir de Madonna ve Massive Attack tecrübeli prodüktör Mark Spike Stent'ten...

Buena Vista'nın son ürünü
Orlando Cachaito Lopez / Cachaito

(World Circuit / Topkapı Müzik)

Sekizinci Caz Festivali'ni idrak ettiğimiz bu günlerde yine tarihi günler yaşıyoruz sayın Ruhun Gıdası okurları. Nick Cave'ler, PJ'ler; hepsi birden taarruza geçmiş vaziyetteler. Geçen yılki Buena Vista fırtınasını takiben de bu kez Omara Portuondo ve Orlando Lopez onurlandırdılar memleketi. Küba'nın bu 50 küsur yaşındaki süper basçısı "Cachaito"nun yeni albümü de aynı zamanda yayınlandı. Yalnız "Chan Chan" severler dikkat, öyle fazla neşeli kıvrak Küba ritimleri yok bu albümde. Usta işi bas sololar, Pee Wee Ellis'in saksofonu, Hammond nağmeleri ve tek tük İbrahim Ferrer'in vokali var. Ama ilk parçada da dendiği üzre zaten; "Siempre Con Swing": Küba ruhu baki.

adp@sabah.com.tr

AYŞE DENİZ POYRAZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır