kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tüy gibi hafif kor gibi yanıyor


Dişi bir Lenny Kravitz arzı endam etti müzik piyasasında. İsmi Nikka Costa. Costa, Sinatra'nın torunu, ünlü prodüktör Don Costa'nın kızı. 'Like a Feather' adlı parçayla çıkış yapan Nikka'ya dikkat! Patladı patlayacak çünkü...
Nelly Furtado'dan sonra yaz mevsimine düşen ikinci bomba belli oldu: Nikka Costa. "Like a Feather" isimli şarkısını belki dinlemişsinizdir; kendisi alenen bir dişi Lenny Kravitz! MTV video ödüllerine şimdiden aday gösterilen parçanın klibini gördüyseniz, hak vereceksiniz: Hatun fena patlayacak.

Geçen yaz Amerikan televizyonlarında gösterilen Tommy Hillfiger reklamı ile başladı Nikka hakkındaki söylentiler. Reklam spotundaki şarkı o kadar beğenildi ki, MTV ve VH1 yüksek rotasyonda döndürmeye başladı reklamı. Tabii şarkıyı seslendiren kadının adı da ağızdan ağıza yayılmaya başladı. (Bizdeki 'Özgür Kız' sendromuna tekabül ediyor...)

Ve nihayet Nikka Costa'nın ilk uluslararası albümü, Virgin (EMI) tarafınca yayınlandı. Adı "Everybody Got Their Something". Costa kıvraklığını öyle pek kendiliğinden edinmemiş; sülaleye baksanıza: Dinah Washington, Tony Bennett, Sarah Vaughan, Paul Anka, Barbra Streisand gibi isimlerle çalışmış 50'lerin ünlü aranjör-prodüktör-besteci Don Costa'nın kızı. Aynı zamanda Frank Sinatra'nın torunu!

Beş yaşında ilk 45'liğini kaydeden, yedi yaşında sahnelere çıkıp "On My Own"u söyleyen Nikka Costa, 15 yaşına kadar üç albüm yayınlamış. Nikka o günleri "uçaklar, şovlar, plaklar" şeklinde hatırlıyor ve şöyle anlatıyor: "Sekiz yaşındaydım ve Şili'de 300 bin kişinin önünde, The Police konserinin açılışını yapıyordum!"

BEBEKLİĞİNDEN BELLİYMİŞ
10 yaşındayken babasını kaybeden Nikka, onun izlerini taşıdığı fikrinde: "Ailem bunu hep bana hatırlatıyor; cazla geçen çocukluk yıllarım beynime kazınmış. Babamın akorlarını kullanıyorum hâlâ."

Quincy Jones, Sammy Davis Jr., Sly Stone gibi efsane isimlerle büyümüş ve çalmış olan Nikka, ayrıca Macy Gray, Erykah Badu ve D'Angelo'ya eşlik etmiş. Tokyo'da, Tokyo Müzik Festivali esnasında dünyaya gelen, Los Angeles'da büyüyen ve halen orada yaşayan Nikka Costa, daha önce Almanya, Avustralya ve New York'ta da oturmuş.

Funk, soul, hip hop, rock karışımı müziği ve özellikle de verdiği canlı performanslarla kendisini dinlemeye gelen herkesi 'uçuran' Nikka Costa'nın "Everybody Got Their Something"i, müzikal (ve garip bir şekilde fiziksel!) açıdan çok benzediği Lenny Kravitz albümleri ayarında; "Like A Feather" gibi pek çok sıkı parça var. Justin Stanley ve New York'lu popüler DJ Mark Ronson prodüktörlüğünde hazırlanan albümdeki tüm parçalarda Nikka'nın da imzası bulunuyor.

Videosunu Paul Hunter'ın çektiği, albümün 'ateşli' ilk single'ı "Like A Feather"ı seyretmek ve Nikka hakkında daha geniş bilgiye sahip olmak, mesaj göndermek isterseniz adresi: www.nikkacosta.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır