kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

KISA KISA KISA


MHP Anayasa değişiklik paketini mercek altına aldı
MHP, 37 maddelik Anayasa değişikliği paketini incelemeye başladı. "Anayasa değişikliklerinin önemli olduğu ve bu nedenle aceleye getirilmemesi gerektiği" düşüncesiyle hareket eden MHP'de oluşturulan komisyon çalışmalarına başladı. Komisyon, 37 maddelik değişikliği incelerken, diğer değişiklikleri de saptayacak.

Erdal İnönü'den siyasete dönüş için ilk ciddi adım
CHP'den ayrılan Erdal İnönü, yeni oluşumun liderliğini üstlenmesi için kendisine yapılan baskılara karşı dün olumlu bir sinyal verdi. TÜBİTAK Bilim Kurulu'ndan istifa eden İnönü, Dr. Feza Gürsey Araştırma Enstitüsü'de çalışmayı sürdüreceğini belirtti. İnönü, siyasete dönmesi için yapılan baskıların "kendisini tahrik ettiğini, zamanı gelince açıklama yapacağını" söylemekle yetindi.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, Malatya ve Adana'da denetlemelerde bulundu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök, dün Malatya'ya gitti. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Edip Başer'in karşıladığı Kıvrıkoğlu askeri birliklerde inceleme yaptı. Kıvrıkoğlu, daha sonra Adana'ya geçti ve İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı ve 6. Kolordu Komutanlığı'nı denetledi.

Garipoğlu ve Balkaner'e Orhan Aslıtürk'le ilgili naylon sorgusu
Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi işadamı Orhan Aslıtürk'ün şirketlerinden, 1.7 milyar dolarlık naylon fatura kestikleri öne sürülen Hayyam Garipoğlu, kardeşleri Nida-Nizam Garipoğlu, Ali Avni Balkaner, Egebank yöneticileri Şaban Ayhan Tatlıgil ile Gökalp Baştürk, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi.

CHP Kadın Kolları, hükümeti Atatürk'e şikayet edecek
CHP Kadın Kolları, "ülkeyi iflasa sürükleyen hükümeti" protesto için Anıtkabir'e yürüyecek. Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen CHP'li kadınlar, bugün saat 11.30'da Tandoğan Meydanı'nda toplanarak basın toplantısı yapacak. Kadınlar, daha sonra 81 ilde toplanan 400 bin imzalı dilekçeyle yaklaşık 1 kilometrelik zincir oluşturup, hükümeti Atatürk'e şikayet edecek.

57 vekilin dokunulmazlık dosyası dönem sonuna kalıyor
TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, bugün 57 milletvekili hakkındaki 59 dokunulmazlık dosyasını karara bağlayacak. Aralarında Nazlı Ilıcak'ın "Askeri makamlara hakaret" ve MHP'li Ersoy Özcan'ın "Deprem müteahhitliği" dosyalarının da bulunduğu konularla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılmasının dönem sonuna ertelenmesi isteniyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır