kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Yenilikçi partide "hilal" yok


Yenilikçi parti çalışmaları hızlanırken, partinin amblemi de kararlaştırıldı.
FP, MHP, BBP, RP'yi çağrıştırmaması için hilal kullanmama kararı alan yenilikçi ekipte, amblemin çiçek olması fikri ortaya atıldı, ancak bu da Abdullah Gül'ü çağrıştıracağı için kabul görmedi. Yenilikçiler, çeşitli eğilimleri bir araya getirme iddiası taşıyacak partinin ambleminin de bunu ima etmesi gerektiği görüşünde birleşti.

Tayyip Erdoğan da, partiye katılmasını istediği kişilerle görüşmeleri hızlandırdı. Ankara'da Abdullah Gül'ün ofis olarak kullandığı Politika Araştırmaları Merkezi'nde Fazilet Partisi'nin 50'ye yakın il başkanıyla görüşen Erdoğan, "Önümüzü kesmek için, birlik-beraberlik mesajı veriyorlar. Bunun olmayacağı yakında görülecektir. Partimiz hazır" mesajı verdi. Erdoğan, milliyetçi kanadın önde gelen isimlerinden Ramiz Ongun, ANAP'ın kurucularından Hüsnü Doğan ve Demirel ailesinin damadı olan İlhan Kesici ile de görüşecek.

Parti nedeniyle Ankara'da ev tutma kararı alan Erdoğan, dün akşam saatlerinde İstanbul'a dönerken gazetecilere "Türkiye'nin ihtiyacı olan bir parti için çalıştıklarını" söyledi. Erdoğan, "Liderlik sorunu var mı?" sorusuna "Hiçbir sorun yok merak etmeyin" karşılığı verdi. Erdoğan, Adalet Bakanı'nın "312'nci maddeden yasaklanan Erdoğan'ın siyasete dönmesi için mahkeme kararı gerekir" şeklindeki açıklamasına da tepki gösterdi. Erdoğan, "Adalet Bakanı'nın böyle bir hüküm vermeye hakkı yoktur. Adalet Bakanı kendi konumunu aşmıştır. Bu konuda gereken neyse yapılacaktır" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır