kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Hoca liderliğe Gül'ü seçti


Necmettin Erbakan'ın, bölünmeyi önlemek için Tayyip Erdoğan'ın sağ kolu olan Abdullah Gül'le "Bizim partinin genel başkanı ol" önerisi götüreceği belirtiliyor
Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından Tayyip Erdoğan'ın yeni parti kurmasını engelleme yönündeki planlar boşa çıkınca, devreye hareketin doğal lideri Necmettin Erbakan girdi. Erbakan, Abdullah Gül'ü yanına alarak Erdoğan'a ağır bir darbe vurmayı planlıyor.

Gelenekçiler, yenilikçilerle ortak parti kurmanın zeminini yaratmak için çeşitli formüller üzerinde tartışıyor. FP'nin genel başkan yardımcılarından Veysel Candan gibi "orta yolcu" ekibin, Tayyip Erdoğan'la görüşerek ayrı parti kurmaması için ikna etmeye çalıştıkları, siyasi yasağının kalkması halinde ortak partiye genel başkan olmasını önerdikleri, ancak Erdoğan'ı ikna edemedikleri öğrenildi.

"GÜL'Ü ALIRSAK, KİMSE GİTMEZ"
Melih Gökçek'in de desteklediği Bülent Arınç'ın genel başkanlığında birleşme formülü ise Necmettin Erbakan'a takıldı. Erbakan, Fazilet Partisi'nin yerine kurulacak partinin yönetiminin "ortak" oluşturulmasını, genel başkanlığına da Erdoğan'ın sağ kolu olan Abdullah Gül'ün getirilmesini önerdi.

Erbakan, Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağının kalkmaması halinde, yenilikçi partiye genel başkan olması beklenen Abdullah Gül'le bizzat konuşacağını söyledi. Erbakan, Bülent Arınç'ın genel başkanlığı için ısrar edenlere de şu karşılığı verdi: "Bülent Bey sevdiğimiz bir kardeşimiz, ancak yenilikçilerin bir kısmını toparlayabilir. Abdullah Bey'i düşünürsek, yenilikçi milletvekillerinin tamamını tutarız."

GÜL DE OLMAZSA KUTAN
Erbakan'ın bu düşüncesini, FP'nin genel başkanı Recai Kutan'a da söylediği belirtildi. Erbakan, Abdullah Gül'ün bu teklifi reddetmesi halinde Kutan'ın genel başkanlığa devam edebileceği mesajı da verdi.

Gelenekçi ekip ise, Kutan'ın genel başkanlığında Arınç'a ikinci adamlık verme formülünü ortaya attılar. Ancak yetkileri genişletilmiş genel sekreterlik olarak nitelenen bu teklife sıcak bakmayan Arınç, dün Tayyip Erdoğan'la görüşerek "Arkadaşlar, benim ismim üzerinde bir çözüm olabileceği görüşündeydi. Ancak olmadı. Sizinle birlikteyim" dedi.

REFAH PROGRAMI AYNEN
Erbakan, önceki gün görüştüğü Kutan'a, Abdullah Gül dışındaki yenilikçi milletvekilleriyle de temasa geçeceğini söyledi. Erbakan'ın bu girişimin sonunda da başarı sağlanamaması halinde, tabana "Bölünmemek için elimizden geleni yaptık, bizi dinlemediler" mesajı vererek yenilikçilerin önünü kesmeye çalışacağı belirtiliyor.

Bu arada Fazilet Partisi kapatılmamış gibi eski başkanlık divanı üyeleriyle çalışmalarını sürdüren gelenekçiler, yeni partinin programını hazırlama çalışmalarını da başlattı. Yeni partinin programının kapatılan Refah Partisi'nin programına yakın olacağı belirtiliyor. Yenilikçiler ise liberal çizgide ve merkez sağı kavrayacak nitelikte bir programla kamuoyunun karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar.

NİKAHTA BULUŞMA
Fazilet Partisi'nin kapatılmasıyla yolları tamamen ayrılan Recai Kutan ile yenilikçi kanadın temsilcileri Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Melih Gökçek, eski milletvekili Zeki Karabayır'ın kızının düğün töreninde biraraya geldiler. Nikahı Gökçek kıyarken,

Kutan ve Erdoğan da şahitlik yaptı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır