kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Savcı Şalk Ersümer'i 2. davaya almadı


Beyaz Enerji'nin ilk iddianamesinde Enerji eski Bakanı Cumhur Ersümer'e yönelttiği suçlamalar nedeniyle istifa etmesine yol açan Ankara DGM Savcısı Talat Şalk, operasyonun TEDAŞ'ta sürdürülen ikinci ayağına ilişkin iddianamede sanıkların ifadelerinde geçmesine rağmen Ersümer'in adına yer vermedi.
Savcı Şalk, soruşturmanın TEDAŞ'taki ayağına ilişkin davayı açtı. Şalk davanın iddianamesinde sanıklara "çete kurmak, çeteye yardım etmek, rüşvet almak, rüşvet vermek, artırma ve eksiltmeye fesat karıştırmak" gibi iddialar yönelttiği iddianamede sanıkların jandarma, savcılık ve yedek hakimlikte verdikleri ifadelerden de alıntı yaptı. Savcı Şalk TEDAŞ yöneticileri ile işadamlarından oluşan 15 sanık hakkında 66 yıla kadar varan ağır hapis cezaları istedi.

DGM'DE ISRARLI
Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ankara 2 No'lu DGM'de başlanacak. Ancak Şalk'ın Yargıtay 4. Ceza Dairesi kararına rağmen, sanıkların "çete" dışında kalan suçları için ısrarla DGM'de dava açması, dava sürecini uzatabilecek. 4. Ceza Dairesi, Ankara 1 No'lu DGM'nin "görevsizlik" kararı doğrultusunda Beyaz Enerji'nin ilk aşamasındaki davalarda yargılanan sanıkların çete dışında kalan suçlardan Ağır Ceza'da yargılanmasına karar vermişti. Şalk'ın hazırladığı ikinci iddianame Ankara 2 No'lu DGM'ye düştü. Bu mahkeme de 1 No'lu DGM gibi "görevsizlik" kararı vererek çete dışında kalan "rüşvet, ihaleye fesat" gibi suçlardan yargılamanın Ağır Ceza'da görülmesine karar verebilecek. 2 No'lu DGM'nin görevsizlik kararı vermemesi durumunda aralarında 5 metre bile bulunmayan iki mahkeme aynı olay için farklı karar vermiş hale gelecekler.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır