kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Bilgili ve Yamantürk

Futbolda başarının en büyük anahtarı dayanışmadır. Kulüplerde teknik heyet-yönetim-muhalefet diyaloğu sağlamsa çark iyi döner, başarı kaçınılmaz olur. Yoksa sorunlar başlar, harcamaların karşılığı alınmaz, herşey tepetaklak gider. Tıpkı Beşiktaş'ın bugünkü hali gibi...

Serdar Bilgili, genç, kültürlü ama deneyimsiz bir başkan. Yeni bir yapılanmada hataları da olacaktır. Yeter ki hatalar tekrarlanmasın. Bilgili'nin en büyük hatası, Seba gibi tek adamlık düşüncesine kapılması. 2-3 kişilik heyetle (Hüsnü Güreli mali, İbrahim Altınsay teknik konularla, Yıldırım Demirören futbol şubesiyle ilgileniyor) kulüp yönetilmez. Yönetilmeye kalkılırsa da çatlak içeriden başlar.

Camia yardıma hazır

Muhalefette bulunan ve Beşiktaş'ı canından çok seven değerli insanlar var. Örneğin her yönüyle dört dörtlük Beşiktaşlı, eski başkan yardımcılarından Tevfik Yamantürk... Yönetimde olsun olmasın, daima camia için yardıma hazırdır. Yeter ki, kendisiyle diyaloga girmeye hazır bir yönetim olsun. Yamantürk'le görüştüm. Açık konuştu: "Serdar'ı çok takdir ediyorum. Vizyonu olan bir başkan. Her konuda Beşiktaş'ın emrindeyim. Maddi sıkıntılarda bile dışarda da olsak yardıma hazırız. Yeter ki Beşiktaş'ın saygınlığı kaybettirmeyelim."

Sadece Yamantürk değil... Grup Siyah-Beyaz'ın kokteylinden sonra birçok muhalif isimle konuştum. Hepsi Bilgili'ye sitem ediyordu: "Sorunlar dağ gibi. Basında okuyup üzülüyoruz. Ama yönetimden tek kişi bile bizden yardım talep etmiyor, görüş alışverişinde bulunmayı istemiyor. Oysa ortak hedefimiz Beşiktaş'ın başarısı. Ekonomik kriz, Beşiktaş'ı da olumsuz etkiledi. 10 milyon dolar transfer bütçesi ayırdık diyen yönetim, hala bu paranın harcanmaması için çaba gösteriyorsa, ortada bir bit yeniği var."

Beşiktaş'ı bu dar yoldan çıkarmanın yolu yine camiadan geçiyor. Bilgili, muhalefete kucak açarsa, muhalefet de söylediklerinde samimiyse her sorun daha çabuk çözülür.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır