kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Okuyun da utanın


İstanbullular, bütçe açığını kapatmak amacıyla köprü ve otoyollara insafsızca zam yapanlara öfke yağdırıyor. Gün boyunca telefon ve faksımızı kilitleyen binlerce İstanbullu aynı şeyi haykırıyor: "Beceriksizliğinizin bedelini bize ödetmeyin. Artık elinizi cebimizden çekin. İstanbul bu ülkenin sömürgesi değil, biz de yolunacak kaz değiliz. Bunu böyle bilin..."
Yağmur gibi yağan mesajlarda eylem çağrıları da yer alıyor. Çok sayıda İstanbullu, Ankara'nın insafsızlığını protesto etmek için köprülerde ve otoyol gişeleri önlerinde araçlarını bırakıp trafiği kilitleme önerisinde bulunuyor.. Bazı İstanbullular ise tepkisini "Aracımı gişe önünde ateşe vereceğim" sözleriyle ortaya koyuyor...

Tepkilerin toplumsal bir eyleme dönüşmediği sürece Ankara'nın zamcı zihniyetini terketmeyeceğini vurgulayan İstanbullular, "Artık susmayacağız. Halka hizmet adına koltuğa oturanların kanımızı emmesine izin vermeyeceğiz" diye haykırıyor ve bunun hesabını sandık ortaya konulduğu zaman soracaklarını bir kez daha tekrarlıyor.

KÖPRÜ VE OTOYOL ZAMMINA ÖFKE ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Yakacağım!
* Araçlarımızı cumartesi günü köprünün üzerine bırakıp Pazartesi'ye kadar almayalım. Bu ayıbı bütün dünya duysun. O kadar ki aracımı gişelerin önünde yakmayı bile düşünüyorum. Ali İlker Özfidaner (İçerenköy)

Adaletsizlik!
* Ticari araçlar da, otomobiller de 2 milyon lira ödüyor. Ayın 25 günü Atatürk Havalimanı'na gitmek için köprüden geçiyorum. Benim gelir artışım yüzde 40 olmadı ki, köprüye bu oranda zam yapılsın! Zekeriya Keçeli (Kadıköy)

Kınıyorum!
* Otoyollara yapılan yüzde 200 zammı kınıyorum. Artık bu gidişle E-5'i kullanacağız. Devlet, her halde bu işsizlikte, işi olanın da çalışmasını istemiyor. Gülsüm Talu (İstanbul)

Sabır taştı!
* Hiç kimse bu halkı düşünmüyor. İşyerim Rami'de. Alınterimizle kazandığımız parayla zaten ay sonunu zor götürüyoruz. Bu paralar havadan gelmiyor ki! Artık sabrımız taşıyor. Bu vicdansızlara bir an önce "Dur" demek gerekiyor. Hakan Şekercan (Erenköy)

Haraç gibi
* Ben Almanya'da doğup büyüdüm. 2 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Etiler'deki işime gidip gelirken yaşadığım trafik çilesi zaten dayanılmaz haldeydi. Bir de aldıkları haracı artırdılar. Dilek Bolu (Çengelköy)

Sözler unutuldu
* Esenkent'te oturuyorum. Ayın 24 günü otoyol gişelerini kullanıyorum. Eskiden ayda 36 milyon lira ödüyordum. Şimdi bu rakam 108 milyon liraya çıktı. Bunlarda hiç insaf yok mu! Bahçeşehir'deki gişelerin kaldırılacağı söyleniyordu, o söz de unutuldu. Burhan Yavuz (Esenkent)

Beceriksizler!
* Bu zam konusunda söyleyecek söz bulamıyorum. Ankara'daki vicdansızlar beceriksizliklerinin faturasını biz İstanbullular'a kesiyorlar. Protesto ediyorum. Zuhal Ünver (Bebek)

Diş kalmadı!
* Otomıbil ve iş sahibi olanın cezalandırıldığı tek ülke herhalde Türkiye'dir. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin bu kadar pahalı olduğu bir başka ülke var mıdır acaba? Dişlerimizi sıkmaktan bir hal olduk. Şerafettin Sağlam (İstanbul)

Yoluyorlar!
* Bahçeşehir'de oturup, İkitelli'de çalışıyorum. 7 kilometrelik yol için 2 milyon 250 bin lira ödüyorum. Hem de sabah-akşam. Yazıklar olsun. Herkesi tavuk gibi yoluyorlar. Ayşegül Keleşoğlu (Bahçeşehir)

Örgütlenelim
* Otoyollara ve köprülere gereksiz zam yapıldı. Galata ve Unkapanı köprülerinden de ücret alınsın. Örgütlenerek bu zamları protesto edelim. Sendikalar, sivil toplum örgütleri nerede? Mehmet Kocaoğlu (Şişli)

Sürünüyoruz
* Yapılan zamlar en çok kimleri etkiliyor biliyorlar mı? Bu zamlardan etkilenmeyenler ortada. Cefakar vatandaşlarımız ise sürünmeye devam ediyor. Ve ne yazık ki bizi mutlu etmeleri için seçtiğimiz milletvekillerimiz bu gerçeği görmüyor. Mürsel Sener (İstanbul)

Haksızlık!
* Köprü ve otoyol geçişleri İstanbul plakalı araçlara en az dörtte bir oranında indirimli olmalı. Yapılan zamlardan sonra ayda en az 60 milyon lira geçiş parası ödememiz adaletsiz olduğu kadar, haksızlık da! Timur Argadal (Kozyatağı)

Gişeler gitsin!
* Otoyollardaki gişeler şehir dışına taşınsa hem E-5 trafiğinin yükü hafifleyecek, hem de ülke ekonomisi zaman, işgücü ve akaryakıttan tasarruf etmiş olacak. Beylikdüzü'nden Zeytinburnu'na 25 dakikada gelirken iki gündür aynı yolu bir saatte alıyorum.

Bülent Sezgin (Büyükçekmece)

Cezalandırıldık!
* Şehir dışında oturmanın bir primi olmalı. Teşvik edilmeyi beklerken, cezalandırıldık. Otoyollara yapılan yüzde 200 zam ayıptır. Şimdi E-5'i kullanıyorum ve 1.5 saat yollarda sürünüyorum. Protesto için her türlü eyleme hazırım. Ömer Töralp (Büyükçekmece)

Şaşırdık!
* Esenkent'te oturuyorum. Otoyol geçişi 2 milyon 250 bin lira oldu. Bir de bunun gelişi var. Yan yolu kullanıyorum ama o da çok tehlikeli. Ne yapacağımı bilemiyorum. Cavit Satı (Bahçeşehir)

Felç edelim!
* Otoyol ve köprülere yapılan zamları protesto edelim. Gişelerde herkes 10 milyon lira versin. Para üstünü bakalım nasıl verecekler. Böylece trafik felç olur da zamcıbaşlarının gözleri açılır. Aydın Kartaltepe (Çapa)

Utanmıyorlar!
* Asgari ücrete zam geldi mi ki, otoyollar ve köprüler zamlanıyor. 750 bin liraya gidilen İzmit, 3 milyon lira oldu. Bir de bunun dönüşü var. Bu ne zammı anlayamadım. Bunlar hiç utanmıyorlar. Zeynep Minehanlı (Etiler)

Çok yazık!
* Otoyol ve köprü zamları canımı sıktı. Olacak şey değil. Bu yolları her gün kullanmak zorunda olan insanlar var. Yazık değil mi? Devlet biraz halkını düşünmeli.

Merter Arat (Beşiktaş)

Haydi eyleme!
* Bu zamları protesto etmek için bir şeyler yapmak gerekiyor. Bu zamcılara dur demek için gişelerde kontak kapatalım. İyi niyetimizi suistimal ediyorlar. Nazım Terli (Üsküdar)

Yetti artık!
* Artık canımıza tak dedi. Devletimiz halkını korumuyor. Yanımda 60 kişi çalışıyordu. Şimdi tek başıma kaldım. Bu zamlara söylenecek hiçbir şey kalmadı. Halil İbrahim (Gültepe)

Geçip gidelim
* Köprü zammını protesto için araçlarımızın arka camlarına çıkartmalar yapıştıralım. Bir gün belirleyelim ve o gün herkes köprüden para vermeden geçsin. Murat Gik (Çengelköy)

Tükendik!
* Bu kadar haksızlık olamaz. Bakırköy'e her gidiş gelişimizde 4.5 milyon lira veriyoruz. Eşim hasta. Onun tedavisi için haftada 3 gün karşıya gitmem gerekiyor. Soruyorum; bu yol haracının altından hangi babayiğit kalkabilir? İnşallah sesimizi duyarlar.Yüksel Bilgen (Bahçeşehir)

Sağırlar!
* Ne olacak bu halimiz? Ankara'daki sağırlara sesimizi ne zaman duyurabileceğiz? Aşkın Artuğ (Bağcılar)

Sülükler!
* Yalnız otoyol ve köprü zamına değil, tüm zamlara "dur" demek gerekiyor. Sülükler gibi kanımızı emiyorlar. Sevda Gürkan (Yeşilyurt)

Bıktık!
* Ankara ne zaman açık kapatmak istese aklına köprülere ve otoyollara zam yapmak geliyor. Benim önerim, 1 ay süreyle kimse arabasına binmesin. Bakalım o zaman köprüler ne işe yarayacak. Zamlardan artık bıktık, usandık. Bunların bizi sömürmekten, başka bildikleri bir şey yok.. Mustafa Aydın (Mecidiyeköy)

İnsafsızlar!
* Ben şunu öneriyorum; arabalarımızı köprünün ortasına park edip gidelim. Bunların başka türlü insafa geleceği yok. Mürsel Danışman (İstanbul)

Sözler ne oldu?
* Bahçeşehir girişindeki gişelerin kaldırılacağı açıklanmıştı. Bu yapılmadığı gibi geçiş ücretine zam geldi. Şerafettin Yıldırım (Bahçeşehir)

Pazara eylem!
* Motosikletli kurye olarak çalışıyorum. Bazı günler köprüden 3 kez geçiyoruz. Eskiden her geçişte 750 bin lira veriyorduk, 2 milyon oldu. Emniyet'e gidip protesto eylemi için başvurdum ama izin vermediler. Biz motokuryeler olarak Pazar günü köprüde bir eylem yapmayı düşünüyoruz. Cüneyt Tunçdağ

DEVAM EDECEK

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır