kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Alanya'da göktaşı heyecanı


Alanya'da önceki gece 21.30 sırasında bir ateş topunun Toroslar üzerine düştüğü görenler jandarmaya koştu. Ancak sabaha kadar yapılan aramalarda düşen cisim bulunamadı
Antalya'da Alanya ve Gazipaşa ilçe sınırına yakın olan bir bölgeye düşen ateş topu heyecan yarattı. Göktaşı olduğu iddia edilen ancak ne olduğu tam olarak belirlenemeyen cisim düşüşü sırasında yer sarsıntısı da yarattı. Saat 21.30 sıralarında cismin düşüşünü gören çok sayıda vatandaş ve turist, jandarmaya ihbar yağdırınca esrarengiz ateş topunun aranmasına başlandı.

DENİZDEN GELDİ
Ancak sabaha kadar süren çalışmalarda bir sonuç alınamadı. Olaya el koyan Antalya İl Jandarma Alay Komutanlığı, bölgeye bir arama timi gönderdi ve dün sabah cismi arama çalışmaları yeniden başladı.

Cismin tam sınırlarına düştüğü Alanya ve Gazipaşa yöresindeki görgü tanıkları, Akdeniz üzerinden gelen ve ateş topu şeklindeki cismin, denizden yaklaşık 80 kilometre öteye Toroslar üzerinde bir bölgeye düştüğünü, düşme anında da yörede sarsıntı hissedildiğini belirttiler. Gazipaşa'da bir petrol istasyonunda görevli Hüseyin Şar ve Yusuf Yıldız olayı şöyle anlattılar:

"Biz dışarıda oturuyorduk. Birden bir ateş topu gördük. Deniz tarafından geldi. Havada zigzaglar çiziyordu. Önce bir uçak olabileceğini düşündük ama benzemiyordu. Sonra cisim Kaş Yaylası civarına düştü."

Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, "Bölgede araştırmalar sürdürülüyor. Ancak sonuç alınana kadar kesin bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

Uzmanların kafası karıştı

TÜBİTAK: Meteor olabilir
Merkezi Gebze'de bulunan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Grubu bölümünden Prof. Dr. Mehmet Emin Özel kendilerine de duyum geldiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Herkes tarafından görüldüğüne göre muhtemelen bu bir meteordur. Şu ana kadar bulunamamasının nedeni fazla büyük olmadığından havada yanmış olması olabilir."

UZAY BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ:

Meteor olamaz
İstanbul Üniversitesi Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Türker Özkan gözlemevinde 24 saat çaılıştıklarını, ayrıca atmosfer dışındaki beş binden fazla uydudan da izleme yapıldığını belirterek, "Bu tür hareketleri gözden kaçırmayız" diye konuştu. Prof. Özkan canı sıkılanın ışıklı cisim gördüm diye ihbarda bulunmasından yakındı.

Ferit KESEN Yusuf DALAMAN Ğ Ömer MAZİ Ğ Erol AKKIR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır