kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Sıcak ve nem alarm veriyor


Hava sıcaklıkları hafta sonundan itibaren daha da artacak.
Sıcaklık güneyde 40 dereceyi bulacak. Sıcaklarla birlikte nemin de yükselecek olması tehlikeyi artırıyor. Uzmanlar, saat 11.00 ile 16.00 arası sokağa çıkılmaması için uyarıda bulunuyor. Özellikle yaşlı ve çocuklar risk altında.

GÜNEY YANIYOR
Hava tahminleri yapan internet sitelerine göre hava sıcaklıkları hafta sonu 30 dereceyi geçecek. Uzmanların uyarısına göre nem oranları da hızla yükselecek.Özellikle güney bölgelerinde Cumartesi ve Pazar sıcaklığın 40 dereceyi bulması bekleniyor. İzmir'de sıcaklık Cuma günü 35, Cumartesi günü de 36 dereceye yükselecek.

CNN, Ankara'da bugün 28 derece olan sıcaklığın pazar günü 33 dereceye ulaşacağını, yüzde 43 olan nem oranının da yüzde 60-65'e kadar çıkacağını belirtti.

Uzmanlar İstanbul'da da ortalama 26 derece olan hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren 30 dereceye yükseleceğini vurguladı.

Kalp krizi riskine dikkat
Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırırakın, kalp rahatsızlıkları konusunda kritik bir döneme girildiğini belirterek "Sıcaklar ve tatille birlikte, insanların kendi bünyelerini bilmemelerinden kaynaklanan sorunlar başgöstermektedir. Yanlış sporlar ve hareketler, zaten kapıda bekleyen kalp ve damar hastalıklarının hortlamasına yol açabilir" dedi.

Yıldırırakın, Türkiye'deki tatil yörelerinin en büyük sorunlarının ve risklerinin başında, yeterli kalp ve damar hastalıkları merkezi bulunmaması olduğunu kaydetti. Yıldırırakın tatilcilerin unlu gıdalardan uzak durmalarını, güneş altında spor yapmamalarını önerdi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır