kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Kapkaç kurbanı ressamdan dava


Kadıköy Sahrayıcedit'teki evinin önünde çantasını almaya çalışan kapkaççılara direnirken yaralanan ressam Tülay Tanman yaşadığı kabusun ardından resim çizemeyecek hale gelince İçişleri Bakanlığı'nı dava etmeye karar verdi.
Eline fırçayı her alışında aklına o korkulu dakikaların geldiğini ve bu nedenle işine konsantre olamadığını söyleyen Tanman, "Yaşadığım psikolojik yıkımın bir sorumlusu olmalı. Benzinleri olmadığını bahane ederek kapkaççıları yakalamayan polisler hakkında yaptığım şikayet maalesef yersiz bulundu. Kapkaçı önlemekte aciz kalan İçişleri Bakanlığı hakkında manevi tazminat davası açacağım" dedi.

POLİSİN BENZİNİ BİTTİ
Tanman, yaklaşık 1 ay önce evinin kapısında otomobilden indiği sırada bir aracın camından sarkan kapkaççının saldırısına uğramış, çantasını vermemekte direnince yerde metrelerce sürüklenerek yaralanmıştı. Olay sırasında bölgede devriye görevi yapan bir polis ekibi 20 metre yakınlarındaki kapkaççıların peşine düşmüş fakat benzinleri yetmediği için kısa bir kovalamaca sonucunda takibi kesmişti. Bunun üzerine polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunan Tanman savcının görevsizlik kararı vermesinden sonra Kadıköy Kaymakamlığı'na başvurmuş oradan da "soruşturmaya gerek yok" cevabı almıştı. Tanman şimdi Bakanlığı dava edecek.

Cihat MAT

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır