kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Bu krizde böyle site


Birkaç aydır faaliyette olan internet sitesi http://zenginkoca.com, her genç kızın rüyasını gerçekleştiriyor.
Sitede bir evi ve arabası olan koca adayları tanıtılıyor. Kocalar sanal mı, gerçek mi tanışınca ortaya çıkıyor

Ekonomik krizle birlikte "kriz kuşağı"nın genç kadınlarına yönelik hizmetler de başladı. Günümüzün koşullarında "çalışan ve özgür kadın olmak" yeterli değil, artık zengin bir koca bulmak da şart oldu. Bu düşünceden yola çıkan bir Türk girişimci, internette "zenginkoca.com" adlı bir site açtı. Site adından da anlaşılacağı gibi çöpçatanlık yapıyor ama başka bir özelliği daha var: Bu siteye sadece kadınlar girebiliyor, erkekler ise "aday" olarak boy gösterebiliyor. Kısa sürede bir kulübe dönüşen zenginkoca.com'a 200'e yakın erkek eş adayı başvurdu. Buna karşn 800'e yakın kadının kendine zengin koca aradığı ortaya çıktı.

ÇÖPÇATAN SERVİSİ
Aktüel dergisinin son sayısında yer alan habere göre siteye giren kadınların zenginlik anlayışı şu: Kendine ait bir evi, arabası, yıllık en az 24 bin dolar geliri olsun. Kariyerle ilgili beklentileri de şöyle: Bir şirkette yönetici sıfatıyla çalışıyor olması yeterli. Hangi şehirde yaşadığı ise o kadar önemli değil.

Kadınların erkeklerden beklediği bu tür özellikleri sıraladıkları yer, başlangıçta çok tipik bir çöpçatanlık sitesine benziyor; sanal alemde arabuluculuk yapıp insanları birbirleriyle tanıştırıyor ama bu kadar değil.

SEVGİLİSİNE KIZDI, SİTE AÇTI
Bu sitede kontrol kadınların elinde. Erkek eş adaylarının malvarlığı ve özellikleri sorgusuz sualsiz sergilenirken, kadınlara sadece seçmek kalıyor.

Zenginkoca.com'u açma fikri 32 yaşındaki Alper Çalış'a ait. Gerçek mesleği yönetim ve sistem danışmanlığı olan Çalış, "Aklıma kızgınlık anında gelen bir şeydi. Kız arkadaşımla kavga etmiştim. Kadınlar ne ister diye kendi kendime soruyordum. Tabii ki hepsinin aklında aynı şey var dedim, hepsi zengin koca peşinde. Ticari olarak nasıl bir yol çizmeliyim derken, fikri Fikret Çubuk ve Bülent

NASIL ÜYE OLUNUR?
Görkem adlı iki arkadaşıma açtım. Böyle bir site kurmaya karar verdik" diyor.

Sİteye üye olmak isteyenler, kadın ya da erkek olsun aynı aşamalardan geçiyor. İki başvuru formu var. İlk dolduracağınız genel bilgiler başlığı altındaki sayfada ad, soyad, telefon numarası, e-mail adresi gibi özel bilgiler isteniyor. Ama bu bilgiler şirket tarafından gizli tutuluyor, üçüncü şahıslara verilmiyor. İkinci sayfa ise profil sayfası. Bu sayfada doğum tarihi, yaşanan şehir, meslek, evlilik hakkında düşünceler, ev ya da araba sahibi olup olmadığınız yer alıyor. Erkekler isterlerse fotoğraflarını da yayınlanabiliyor.

Günde ortalama 22 bin kişinin üye olduğu sitenin belli kuralları var: Birinci kural erkek eş adaylarının kadınlarla kontakt kuramaması. Çalış, "Bayanlara seçme hakkı veriyoruz" diyor. İkincisi ise erkek eş adaylarının bekar olma zorunluluğu.

Kadınımı bulamadım
KadInlar dikkat! Sitenin en çok hit alan erkeği, rumuzu "Mouse" olan, kimliğini açıklamayan zengin bir bey. 30 yaşındaki Bay Mouse kimya sektöründe yönetici. İstanbul'da yaşıyor.

"Siteyi tesadüfen fark ettim. Önce zenginler kulübü sandım" diyor Bay Mouse ve devam ediyor: "Site aracılığıyla üç kadınla tanıştım ama hiçbiri hayallerimin kadını değildi. Daha fazla kadınla tanışmak istiyorum."

Peki Bay Mouse zengin mi? "Evim ve arabam var. Yıllık gelirim de 25 bin dolar civarında" diye yanıtlıyor soruyu.

İşte bir aday daha. Tayfun K. 26 yaşında, bilgisayar programcısı. Rumuzu "lanitodancer". Latin dansını seviyor, gitar çalıyor, özelliklerine uyan bir eş arıyor.

Kadın üyelerin tercihleri
Zenginkoca.com'a üye olan kadınların erkek eş adaylarında aradığı özellikler:

* Yaş en az 33 en çok 41 olmalı

* Boy en kısa 1.70 en uzun 1.87 olmalı

Kadınların özellikleri
* Kilo en az 66 en çok 82 olmalı

* Yaş ortalaması 29

* Boy ortalaması 1.65

* Kilo ortalaması 56

* % 'u evlenmek istiyor

* % 'ü ev sahibi

* % 'ü araba sahibi

* % 'i üniversite, % 0'u lise mezunu

Erkek eş adaylarının tercihleri
* % 'u yönetici, % 'i uzman, % 'sı mühendis

Erkekler ilk aşamada seçme hakkına sahip olmasa da doldurdukları formlarda nasıl bir kadınla tanışmak istediklerini belirtiyorlar. İşte aradıkları kadın:

Erkek eş adaylarının özellikleri
* Yaşı en az 20 en çok 32 olmalı

* Boyu en az 1.56 en çok 1.78 olmalı

* Kilosu en az 47 en çok 67 olmalı

* % 'i evlenmek istiyor

* % 'i ev sahibi

* % 'u yönetici, % 'sı mühendis

* % 'sinin yıllık net geliri 0-24 bin Amerikan doları

* % 'i üniversite, % 0'si lise mezunu

* % 'sı araba sahibi

* % 'unun arabası Renault, % 'sinin Opel, % 'inin Peugeot

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır