kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Sabancı: ToyotaSA üretim yapamıyor


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, fabrikalarda üretimin durduğuna işaret ederek, "ToyotaSA'da günde üretim bir değil, sıfır.
Modern bir fabrikanın yöneticileri üretim sıfır diyorsa yangın var demektir" dedi. İSO Meclis toplantısının ardından konuşan Sakıp Sabancı, ihracatın hiç de iyi gitmediğinin altını çizdi.

"Eximbank'ın boyu kısa kalıyor. KDV ödemeleri kağıt üzerinde, ihracat yürümüyor" diyen Sabancı, Adapazarı'ndaki dev ToyotaSA tesislerinden de kötü haber verdi. Sabancı "Üretim var mi ki, fazlasını ihraca edelim?" diye sorduktan sonra, "Memlekette fabrikalar kapanıyor. ToyotaSA'da dünyanın yatırımı, robotlarla dolu fabrika duruyor" diye konuştu.

Hükümetin vergiye yönelik düzenlemelerini de eleştiren ve krizden çıkışta vergi artışı olmayacağını da kaydeden Sabancı sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyanın başka hangi yerinde böyle şey görüyoruz kardeşim! Ekonomik programla vergiler aşağıya çekilmiş. Bizde bunun tam tersi yapılıyor. Benim öğretmenimden, benim polisimden gümbür gümbür vergi alıyor, yanı başında hiç vergi vermeyenler var. Verginin nereye gittiği konusunda da kaygılar var."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır