kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Siyaset fikrini hemen kovuyorum


Kemal Derviş, üç aydan bu yana kendisini takip eden televizyon muhabirleriyle dün sabah kahvaltısında biraraya geldi.
Çarpıcı açıklamalarda bulunan Derviş, ekonomik programı anlatmanın önemine dikkat çekerek, programa destek istemekle siyaset yapmayı karıştırmayalım" dedi. Derviş, siyaset yapmak aklına geldiğinde, "Kemal, senin bunu düşünecek vaktin bile yok" dediğine işaret ederek şunları söyledi:

ÖNCE NEFES ALALIM
"Uzun vadede partiye bağlı olmadan teknokrat olarak düşünülmez. Mutlaka uzun vadede sorumluluğu politik kılıfa uydurmak gerekir. Parlamenter sistemlerde böyle olmalı. Politikayı samimi olarak söylüyorum düşünecek durumda değilim. Türkiye bir nefes alsın ondan sonra düşüneceğiz. Siyaset yapmayacağım kitap yazacağım desem daha rahat olurum."

Reformların çıkarılması sürecinde Meclis'in performansına da dikkati çeken Derviş, reformlara tam sahip çıkmanın önemli olduğuna işaret etti. Bu süreçteki bazı tartışmaların büyük zararlar verdiğini anlatan Derviş, reformlara ilişkin "hem yaparım hem de arkasında durmam...Birkaç kişi yapıyor. Reformların piyasa açısından yeterince getirisi olmadı. Bunu beğendik mesajını versek iyi olur" değerlendirmesinde bulundu.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır