kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

KISA KISA KISA


Vejetaryenlere B12 uyarısı
ABD'li sağlık uzmanları, sebze ve meyve ağırlıklı beslenen insanlara, vücudun hayvansal ürünlerle ilgili gereksinimi olduğunu da unutmamalarını salık veriyor. Vejetaryen diyetinin doymuş yağlarla ilgili kolesterolü düşürdüğüne değinen araştırmacılar, birçok vejetaryenin, hayvansal ürünlerden alınabilen B12 ve D vitaminini gerektiği gibi alamadıklarını belirtti. B12 vitamini, alyuvarların üremesi sırasında kandaki hemosistein ve asit seviyesini düşürüyor. D vitamini ise, kemiklerin sağlamlaşmasına ve gerekli kalsiyumu emmesine yardımcı oluyor.

Tat alma anne karnında başlar
Hamile kadınların dinlediği müziğin, sevdiği rengin bebeği etkilediği kesinleşmesinden sonra, uzmanlar, şimdi de tat alma duygusunun anne karnında oluştuğunu söyledi. Amerikan Pediatri dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre hamileliğinin son döneminde veya emzirme sırasında annenin aldığı besinler, bebeklerin damak tadını oluşturuyor. Araştırmayı yapan doktor Julie Mennella, hamileliğinin son dönemindeki belli sayıda anneye havuç suyu içirdi. Mennella, sonucu şöyle anlattı: "Havuç suyu içirdiğimiz annelerin bebeklerine havuç suyu verdiğimizde, severek içtiler."

Savas Süzal

Tayvan sallandı
Tayvan'ın güneyinde, Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Tayvan Merkezi Hava Bürosu, dün sabah meydana gelen depremin merkez üssünün başkent Taipei`nin 250 kilometre güneyindeki Pintung kırsalı olduğunu açıkladı. Yetkililer, ilk alınan bilgilere göre depremin can ve mal kaybına yol açmadığını belirttiler.

Peru'da 102 ölü
Peru'nun güneyinde meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 102`ye yükseldi. Ulusal Sivil Savunma Kurumu tarafından yapılan açıklamada, depremde bin 368 kişinin yaralandığı, 53 kişinin kayıp olduğu ve 46 bin 460 kişinin evsiz kaldığı belirtildi.

Marmara beklemede
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği, Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul'da 28 yıl içinde 7.2, 32 yıl içinde de 6.3 şiddetinde iki farklı depremin olma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır