kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Nijeryalı çocuğun katilleri Türk çıktı


İngiltere'nin 7 aydır gizlediği katil zanlılarının davasına başlandı. Mustafa ve Gökhan adlı ikizler suçlu bulundu ve tutuklandı
İngiltere'de ırkçılık tartışmalarının sembolü haline gelen Nijeryalı Damilola Taylor'ın katil zanlıları dün ilk kez yargı önüne çıktı. 27 Kasım 2000 günü işlenen cinayetle ilgili olarak polisin düne kadar medyaya verdiği tek bilgi, Damilola'nın 4 kişi tarafından öldürüldüğü ve bu gençlerin yaşlarının 13 ile 16 arası değiştiğiydi... Katil zanlıları dün sabah büyük bir güvenlik kordonu altında, Batı Londra Çocuk Mahkemesi'ne getirildi. Kura ile belirlenen 11 gazetecinin mahkeme salonunda izlediği davada, 4 katilden ikisinin Kıbrıslı Türk ikizler olduğu ortaya çıktı.

TELEVİZYONLARDA İLK HABER
15 yaşındaki Mustafa ve Gökhan Süleyman kardeşler, Anthony Brisco (14) ile Yanick Lokando (16), Damilola'yı kırık şişe ile öldürmekten suçlu bulundu. İngiliz televizyonlarının dün ilk haber olarak verdiği dava sonunda çocukların 3 Temmuz'daki ikinci duruşmaya kadar özel bir çocuk nezarethanesinde tutuklu kalmasına karar verildi. İkiz kardeşler, kefalet talebinde bulunmazken, Brisco ve Lokando'nun talebi ise suçun ağırlığı ve hayatlarından endişe duyulması nedeniyle geri çevrildi.

"OĞLUM SUÇSUZ"
İkiz Türkler, duruşma boyunca sakin görünüyordu. Ancak Gökhan, sorgusu başladığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı. 8 kişilik psikolog ekibi, Harringey Çocuk Esirgeme Kurumu yöneticileri ve Nijerya'nın İngiltere nezdindeki Yüksek Komiseri'nin de hazır bulunduğu davada, en çok dikkat çeken isim ise ikiz Türkler'in annesi Ayşe Süleyman oldu. Oldukça üzgün gözüken anne, oğlu Gökhan'la birlikte hıçkıra hıçkıra ağladı. Salona, öldürülen Nijeryalı çocuğun anne ve babasıyla gelen Ayşe Süleyman, yalnızca "Oğlum suçsuz" diyebildi. İkizlerin babasının Londra'da bir kebapçı dükkanına sahip olduğu ancak Ayşe Süleyman'dan 13 yıl önce boşandığı bildirildi.

JAN DEVLETOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır