kapat
28.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Mesajla 'Boş ol'


İslam uzmanlarının fetvasına göre, Arap erkeklerinin karısının cep telefonuna "Seni boşuyorum" diye mesaj göndermesi boşanmanın geçerli sayılması için yeterli oluyor
Arap ülkeleri, zihniyetlerini değiştirmeden çağa ayak uyduruyorlar... Artık Arap erkekleri artık eşlerine cep telefonuyla mesaj göndererek boşanabilecekler. Karısına "Seni boşuyorum" diye mesaj gönderen bir erkeğin durumunu inceleyen Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki dini yetkililer yayınladıkları fetvayla, cep telefonuyla mesaj göndererek boşanmanın İslam'a uygun ve geçerli olduğuna karar verdiler.

ACABA BOŞANDIK MI?
İlginç fetvanın hikayesi Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de bir çiftin kavga etmesiyle başladı. Eve geç gelen karısına sinirlenen adam, karısının cep telefonuna, "Neden geciktin? Seni boşuyorum" diye bir mesaj gönderdi.

Çift daha sonra barıştı. Fakat akıllarına adamın gönderdiği mesaj geldi ve kara kara düşünmeye başladılar. İslam'a göre erkeğin karısına "Boş ol" demesi yeterli olduğuna göre, mesaj yüzünden boşanmış olabilirlerdi... Hâlâ evli olup olmadıklarını öğrenmek için mahkemeye başvurmaya karar verdiler. Mahkeme, dini yetkililere akıl danıştı. Hepsinin de cevabı aynı oldu:

Erkek boşanmak istediğini belirtmişse ve karısı da bunu öğrenmişse boşanma geçerlidir.

4 ŞARTIN OLMASI GEREKİR
Yetkililere göre cep telefonuyla boşanma için 4 şartın yerine getirilmesi gerekiyor. Bunlar, mesajın erkek tarafından kendi cep telefonundan gönderilmesi, erkeğin boşanmak istemesi, mesajda imla hatası yapmaması ve kadının da mesajı alıp okuması...

Böylece aralarında hiçbir sorun olmayan, 2 yıllık evli çift istemeye istemeye boşandı.

Kararın açıklanmasından bu yana 16 çift cep telefonu mesajlarını kanıt göstererek boşanmak için mahkemeye başvurdu.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır