kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Yine yeni yeniden Bodrum


Yine mi Bodrum? Geçen sene Bodrum hakkında her şeyi öğrendik demeyin. Çünkü Bodrum da İstanbul'a benzedi. Geçen seneki bir mekanı bu yıl bulmanız neredeyse imkansız
Geçen yıl Türk milleti olarak Bodrum Türkbükü'nü keşfetmiştik. Bu yıl Türkbükü yine en yoğun koy olacak. Bunun yanı sıra turist yoğunluğundan dolayı Gümbet, Bitez, Ortakent, Yalıkavak, Torba, Gündoğan, Turgutreis ve Yalıçiftlik de dolacak.

Bodrum'da yemek kültürü çok değişken. Gurme restoranlardan fast food zincirlerine kadar yüzlerce restoran yarımadanın dört bir yanını sarmış durumda.

BALIK, RAKI
"Gümüşlük'te balık ve deniz mahsulleri yenir", "Türkbükü'nde Mey'e gidilir" gibi genel tercihler varsa da sizlere şaşırtıcı modern özelliklere sahip küçük kıyı restoranlarını öneririz. Yöresel yemekler, çevreden tutulmuş çipura, levrek, dil balığı, fasıl eşliğinde yemek yenilecek mekanlar arasında barlar sokağındaki Üzüm, İbo Meyhanesi, Dar Kapı, Bitez'deki Rakıcı ve Ali Haydar'ın Yeri'ni sayabiliriz.

Eğlenceye gelince Bodrum'un içindeki Küba Bar her daim tıklım tıklım. Barlar Sokağı'ndaki barlarda ise gecenin her saatinde hareket var.

GECELER TAM GAZ
Türkçe müzikten hoşlanıyorsanız Kestane'nin terasını öneririz. Terasta Türk'ten çok turistle karşılaşırsanız hiç şaşırmayın. Bodrum'un canlı müzik mekanları ise Dedikodulu, Berdush, Şaziye ve Ortakent'te yeni açılan Tesadüf. Bu mekanlarda pop müziğin ünlü isimleri sahne alacak. Ama Şaziye'de tabii ki her daim Kenan Doğulu çıkacak. Açılış bugün!

Bir Bodrum klasiği olan Halikarnas Disco popüler olmanın yollarını arıyor. Bu amaçla konserler düzenlemeye başladı. 25 Haziran'da Tarık'ın konseri var.

Bodrum'da da hayat, tıpkı İstanbul'da olduğu gibi gece dürümcülerde ve çorbacılarda son buluyor. Konacık'daki Tır Dürümcüsü ve Gümbet'teki Malabadi Çorbacısı İstanbul'un Şayan'ı gibi muamele görüyor.

FOKUR FOKUR TÜRKBÜKÜ
* Lemon Tree: Şişli Terakkili iki arkadaş, Hakan Denizer ve Murat Hiçyılmaz, yıllardır hayalini kurdukları Türkbükü'ndeki, limon ağaçlarının arasındaki eski yapıyı görür görmez otellerinin adını koydu: Lemon Tree. Feng Shui tarzında döşenmiş 20 odalı butik otelin girişinde, bu akımın etkisiyle rüzgar gülleri ve tabii ki bir kase dolusu limon karşılıyor sizi. Otelin en çok yürek yakan yanı ise İspanyol mutfağının hakim olduğu yemekleri. Tapas mönüsünden kızartılmış peynir topları, ıspanaklı ve patlıcanlı omlet, zeytinli kuzu pirzola tadılmalı. Aperitif ama tok tutan, midenizi ise asla rahatsızlık derecesinde şişirmeyen mönüde amaç, Bodrum'un son iki yıldır Türkbükü'ne kayan eğlence hayatına antre yapmak. Akşamları yayılan melisa kokusunu da içinize doya doya çekin. Bir gecelik oda fiyatı 60 milyon lira. Tel: 0 252 377 54 54, www.kdtours.com, İstanbul merkez ofis: 0 212 287 05 31.

* Maki Otel: Türkbükü'ne gidenler Bodrum'un içine hiç gitmiyor. Ama Maki'ye giden bir daha asla oradan çıkmak istemiyor. Çünkü ağaçlar arasındaki ufak binalar daha çok yazlık ev havasında. Suit odaların diğerlerinden tek farkı holünün bulunması. Renkler her odaya göre farklı seçilmiş. Banyoda ayak masaj kremine kadar her şey düşünülmüş.

Maki'nin rahat şezlonglarından, ağaçlar altındaki geniş minderlerinden bahsetmeden olmaz. Sanki her şey siz hayatın diğer bütün detaylarını unutun diye düzenlenmiş. Akşam mönüsü son derece hafif, çoğunluğu zeytinyağıyla yapılmış yemeklerden oluşuyor. Patlıcan ezmesini ve deniz börülcesini tatmalısınız. Suit oda fiyatı 130 dolar, double oda 110 dolar. Tel: 0 252. 377 61 05

NEREDE KALALIM?
* Munahan: Bodrum merkezine 1 km. uzaklıktaki bir butik otel Munahan. Beşi suit dokuz odası var. Munahan'da suitler Biber, Biberiye, Safran, Tarçın, Nane odalar ise Defne, Anason, Kekik ve Fesleğen olarak adlandırılmış. Ahşap aksam tik ağacından. Kayrak taşından yapılmış doğal görünümlü havuzu, egzotik bahçesi ve açık hava jakuzisi ile başka bir dünya.

Ağzının tadını bilenler Munahan'ın işletmecilerinden Gülsün Sami'yi iyi tanır. Çünkü Gülsün Hanım Zeytin Sardunya'nın yaratıcısı. Zeytin ekolünü Munahan'da da sürdürüyor. Otelde de yemekler saf zeytinyağı ile hazırlanıyor. Beyaz et ve yeşillik ağırlıklı çeşitler hem damağa hem de sağlığa hitap ediyor. Fiyatlar 30 Haziran'a kadar suit 100 milyon, normal oda 70 milyon lira. Tel: 0 252 313 64 82-83.

* Valentino Pansiyon: 60'lı yıllarda, Halikarnas Balıkçısı olarak da bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın, Bodrum yarımadası üzerine yazdığı yazılarla adını duyuran Bodrum'un ilk ziyaretçileri, aileler tarafından işletilen küçük pansiyonlarda konaklarlardı. Ailelerin işlettiği bu pansiyonlar hâlâ var. Beş yıldızlı otel hengamesine girmek istemiyorsanız ve butik otellerde de kalacak paranız yoksa pansiyonları tercih edebilirsiniz. Bitez sahiline de Gümbet sahiline de yürüyerek 10 dakika uzaklıktaki Valentino Pansiyon tipik bir aile pansiyonu. Dede, anneanne, kız ve torun işletiyor. Televizyonlu, klimalı 13 odası var. Havuz, bar ve market de mevcut. İki kişilik odalar kahvaltı dahil 20 milyon lira. Haftada bir çiğ köfte ve havuz başı kebap partileri düzenleniyor. Tel: 0 252 317 25 14-15.

SİBEL ARNA

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır