kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Sezer fethetti


Romanya ziyaretinde büyük sevgi ve ilgi gören Sezer, bu ülkedeki soydaşların sorunlarıyla ilgileneceğine söz verdi
Cumhur-başkanı Ahmet Necdet Sezer Romanya gezisinin ikinci gününde yoğun bir program gerçekleştirdi. Önceki gün Bükreş'e gelen Sezer, dün Romanya Cumhurbaşkanı İon İliescu ile kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyan ve Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Sezer ardından Köstence'ye geçti.

Köstence'de Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılan Hünkar Camii'ne gelen Cumhurbaşkanı sevgi gösterisi ile karşılandı. Karşılama sırasında ellerinde Türk ve Rumen bayrakları taşıyan çocuklar, Sezer ve eşi Semra Hanım'a çiçek sundular ve "Ankara Ankara" şarkısını Türkçe olarak söylediler.

"BİZİ UNUTMAYIN"
Sezer ve eşi karşılamanın ardından camiye girerek Köstence Müftüsü Şahingiray Bağış'tan bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Sezer ziyaret sonunda camiye Hereke halısı hediye etti ve onarımı süren camilerle ilgili olarak yardım sözü verdi. Bu sırada bir Türk soydaşın "Bizi unutmayın" sözlerine üzerine Sezer "Niye unutalım" karşılığını verdi ve çocuklarla anı fotoğrafı çektirdi. Sezer ve eşi camiye galoşla girerken, Semra Sezer'in eşarp taktığı gözlendi.

TRAKTÖR GÖNDERECEK
Köstence'de yaşayan Tatarlar, Türk soydaşları ve işadamları ile görüşen Sezer sorunları dinledi. Cumhurbaşkanı Sezer'den traktör ve minibüs göndermesini isteyen soydaşlar ayrıca vize ve vergi kolaylığı sağlanması talebinde bulundular. Traktör ve minibüs konusunda söz veren Sezer, diğer sorunlarla da ilgileneceğini söyledi. Dün akşam saatlerinde Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Sezer, "Bu ziyaretin Romanya ile ilişkilerimizin gelişme sürecine yeni bir ivme kazandıracağına inanıyoruz" dedi.

Fatih ATİK

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır