kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Hoca 'Devam' dedi


FP'nin kapatıldığı gün İstanbul'da gövde gösterisi yapan Erbakan 'İnandığımız yoldan asla vazgeçmeyeceğiz' dedi
Kapatılan Refah Partisi'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan, Fazilet Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldığı günün akşamında "Yola devam" mesajı verdi. Erbakan, İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Milli Gazete tarafından düzenlenen gecede adeta bir gövde gösterisi yaptı. Geceye saat 20.30'da gelen Erbakan, salonu dolduran yaklaşık 15 bin partili tarafından "Mücahit Erbakan" sloganları ile karşılandı. Erbakan'ın ardından salona yeni prensi olduğu iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ali Müfit Gürtuna girdi. Salonda erkekler ve kadınlar ayrı yerlerde oturdu.

EFSANE DÖNÜYOR
"Efsane geri dönüyor" pankartlarıyla karşılanan ve FP'nin kapatılmasından büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Erbakan, "Biz kesinlikle inandığımız yoldan, yeniden büyük Türkiye ideali davamızdan asla vazgeçmeyeğiz. Bize karşı haksızlık yapıldıysa, daha büyürüz, daha da coşarız. İnancımız, düşüncemiz yeniden iş başına gelecek. Bu sese kulak verin" dedi. Erbakan konuşmasının sonunda salondaki herkesin ayağa kaldırarak Milli Gazete andını yaptırdı.

Erbakan'ın 4. partisi de gitti
Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının yayımlanmasıyla birlikte hukuki varlığı sona erecek olan FP'nin ömrü yaklaşık 3.5 yıl sürdü. FP, RP hakkındaki kapatma davası devam ederken, kapatılma olasılığının güçlü görülmesi üzerine RP Genel Başkanı olan Necmettin Erbakan'ın talimatıyla 17 Aralık 1997'de kuruldu. Erbakan'ın avukatlarından İsmail Alptekin, genel başkanlığı üstlendi. RP'nin 22 Şubat 1998'de kapatılmasından kısa bir süre sonra milletvekilleri toplu halde bu partiye geçtiler.

MİLLİ GÖRÜŞTE ÇATLAK
Alptekin'in vekil olmaması nedeniyle Recai Kutan, grup başkanı seçildi. 14 Mayıs 1997'de Alptekin emaneti, Kutan'a devretti. Ancak, daha ilk yönetimin oluşmasından itibaren çok sayıda akraba ve eş-dostun yönetime girmesiyle başlayan parti içi tartışmalar yenilikçi-gelenekçi ayrışmasına yol açarak, milli görüşün ciddi boyutta çatlak yaşayan ilk partisi oldu.

FP'nin kapatılmasıyla kapatılan parti sayısı da 23'e çıktı. 23 partinin arasında Erbakan tarafından kurulan Milli Nizam Partisi ile RP de bulunuyor. Milli Selamet Partisi 12 Eylül'de kapatılırken, bu çizginin son temsilcisi FP de tıpkı MNP ile RP gibi kapatıldı. HADEP'in kapatılması talebiyle açılan dava ise sürüyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır