kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Milletle uyumlu ve barışçı yeni partiyi bekleyin


Erdoğan, yeni parti için acele etmemek gerektiğini belirterek, "Sevgi ve kardeşlik çatısını millet hasretle bekliyor" diye konuştu
"Erdemliler" hareketi olarak tanımlanan yeni oluşumun lideri Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin FP hakkındaki kararının kendi çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi.

Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden çıkarken, gazetecilerin Fazilet Partisi'nin (FP) kapatılma davasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, "FP ile ilgili kararın kendi çalışmalarını etkileyip etkilemeyeceği" konusundaki bir soru üzerine, şöyle konuştu:

DAVA BİZİ ETKİLEMEZ
"Bugüne kadar belli bir karara yönelik bir çalışma olmadı. Sadece 'Türkiyemiz'in geçmiş, bugün ve geleceğe yönelik yapısıyla, gerek siyasi, gerekse idari yapısıyla alakalı bir fikri altyapı çalışması' diye söylemiştim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Hiçbir zaman etkilemeyecektir. Çalışmalarımız da o şekilde sürmektedir, sürecektir."

Tayyip Erdoğan, "Siyasi yapı içerisinde geleceğiniz ne olacak?" şeklindeki soru üzerine de, "Bu bir siyasi karardır. Arkadaşlarımızla birlikte vereceğiz. Kararı millet verecek" dedi.

"Partinin adının ne olacağı" yönündeki bir soruya da Erdoğan, şöyle karşılık verdi: "O kadar acele etmeye gerek yok. Çalışmalarımızı yürütenler adını koyarlar. Sizi de haberdar ederler. İleri demokrasilerde bunu çok rahat atmosfer içinde düşünmek lazım. Rahat atmosfer içerisinde de milletin yapısıyla uyumlu, milleti huzursuz etmeyecek, huzurlu kılacak, adeta barışın tohumlarını atacak, sevginin, kardeşliğin tohumlarını atacak bir çatının oluşması... Bunu ülke hasretle bekliyor. Ülke güveni, dürüstlüğü bekliyor. Öyleyse acele etmeden onu beklemek lazım."

YENİLİKÇİ GÜZEL TANIM
Erdoğan, "Yenilikçi, tanımlamasına farklı sıfatlar verilecek mi?" sorusu üzerine de, "Bu bir tanım. Güzel bir tanım. Fena değil" diye konuştu.

Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın 'farklı bir güç olarak karşısına çıkarılması' konusuyla" ilgili bir soruya ise "Bu konular benimle tamamen ilgisiz konular. Dolayısıyla cevaba gerek yok" diye karşılık verdi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır