kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Gönül, müdürü dinler mi?


Müdür Emin Gümüşkaya'nın 'bir oyuncusuyla gönül ilişkisine girmekle' suçlanması camiayı kızdırdı
Kamuoyunda "Birinci Perde" olarak bilinen davada Kültür Bakanlığı müfettişlerinin, Bursa Tiyatro Müdürü Emin Gümüşkaya'yı, "Bir memuruyla gönül ilişkisine girmek"le suçlaması, sanat dünyasında yeni bir polemik başlattı: Amirler, memurları ile gönül ilişkisi yaşayabilir mi?

Kültür Bakanlığı müfettişleri Yunus İmrak ve Ali Atılgan'ın 21 Mayıs tarihli soruşturma evrakında Gümüşkaya'ya yönelttikleri suçlamalar arasında, "Tutuklu bulunduğu cezaevinde resmen evlendiğiniz sanatçı Belgin Bilgin ile uzun yıllar amir-memur ilişkisinin ötesinde duygusal nitelikte bir birlikteliğinizin bulunduğu ve bu ilişkinizin de bütün müdürlük personelinin bildiği..." sözleri yer alıyordu. Müfettişlerin Gümüşkaya'yı emrindeki sanatçı ile birlikte olmak, sonra da evlenmekle suçlaması sanatçıların tepkisini çekti. Sanatçılar, "Bundan daha doğal ne olabilir" dediler.

Gümüşkaya'nın da avukatı olan Ceyhan Mumcu ise müfettiş İmrak ve Atılgan'ı şikayet edeceğini söyledi. Mumcu, "Bir dilekçe hazırladım, bunu Kültür Bakanlığı'na ileteceğim" dedi.

İŞTE TEPKİLER
Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Faruk Günoğuz: "Ben evliyim, eşim de bir sanatçı. Evlilik ciddi bir iştir. Gönül eğlendirmek ayrı bir şey. Gönül eğlendirmekle evliliği ayrı bir noktada değerlendirmek lazım."

TOBAV Başkanı Tamer Levent: "İnsanların gönül ilişkileri özeldir. İlişkiler kamuoyunu rahatsız etmezse kimse buna karışamaz. Türkiye enteresan bir dönemden geçiyor. Bazı insanlar yüzde 100 suçlu oldukları halde yargıdan kurtuldular.

Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar'ın eşi Devlet Tiyatrosu sanatçısı Serap Sağlar: "Konuya bir insan olarak bakmak lazım. Eğer içtenlikle hareket ediyorlarsa iki kişi arasındaki duygusal ilişki kimseyi ilgilendirmez. Farklı bir bakış açısıyla zorunluluk olarak doğuyorsa tatsız bir durum. Ancak, habere konu olan ilişkiyi duygusal olarak değerlendirmiyorum."

KİM KİMİNLE EVLİ
Devlet tiyatrolarında genel müdür, müdür, başrejisör kısacası amir olarak çalışan ve birlikte çalıştıkları sanatçılarla evlenenlerden bazıları şunlar:

*Muhsin Ertuğrul - Neyyire Neyir (1. eşi), Handan Ertuğrul (2. eşi.)

* Cüneyt Gökçer - Mediha Gökçer (1. eşi), Ayten Gökçer (2. eşi.)

* Ergin Orbey - Gönül Orbey.

* Bozkurt Kuruç - Fatoş Severgül.

* Refik Alnıaçık - Gülsen Alnıaçık. (1. eşi), Editha Alnıaçık (2. eşi).

* Turgut Özakman - Sevim Özakman.

* Rahmi Dilligil - A. Samlıoğlu (1. eşi), Şebnem Dilligil (2. eşi.)

* Faruk Günuğur - Füsun Günuğur.

* Erhan Gökgücü- Funda Gökgücü.

* Ferdi Merter - Almula Merter.

* Can Gürzap - Arsen Gürzap.

* Yalın Tolga - Gülyüz Tolga.

* Ali Çelenk - Feyha Çelenk.

* Fikret Turhan - Melek Turhan.

* Şakir Gürzumar - Zeynep Gürzumar.

* Murat Atak - Ayşe Atak.

* Mehmet Gökçer - Betül Gökçer.

Şule TÜRKER

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır