kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Otoyol zammı şok etti


İstanbul Boğaziçi köprülerine yüzde 40, otoyollara yüzde 200 zam geldi. Köprüden geçiş 1.5 milyon liradan 2 milyon liraya çıktı
Boğaziçi köprüsü ile işletmedeki paralı otoyollara beklenen zam geldi. Ancak oranların yüksekliği özellikle İstanbul'da yaşayanları şok etti. İşyerine gitmek için hergün köprü veya otoyol kullananların bütçelerine büyük darbe indi. Köprü geçişi 1.5 milyon liradan 2 milyon liraya çıkarken, Bahçeşehir'de oturup Mahmutbey gişelerinden geçerek Avcılar çıkışını kullananların ödeyecekleri ücret günlük 750 bin liradan 2 milyon 250 bin liraya yükseldi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğaziçi köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet köprüsü araç geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında, işletmedeki paralı otoyollardaki araç geçiş ücretlerine ise yüzde 200 oranında zam yapıldı. Sözkonusu geçiş ücretlerine zammın, hükümetin aldığı karar doğrultusunda yapıldığı ifade edildi.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Dün gece saat 24.00`den geçerli olmak üzere uygulanan zamlı geçiş tarifesiyle boğaz köprülerinde 1. ve 2.grupta yeralan motosiklet, otomobil, kamyonet, pikap, cip, ambulans, küçük otobüs, 2 akslı büyük otobüs ve 2 akslı kamyonların geçiş ücretleri 1 milyon 500 bin liradan 2 milyon liraya çıkarıldı.

Yeni düzenlemeyle işletmedeki otoyollardaki geçiş ücretleri ise ortalama yüzde 200 oranında artırıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ayrıca boğaz köprülerinde kullanılmakta olan ücret toplama sistemlerinin yenilenmesi çalışmaları kapsamında 9 olan araç sınıflamasının da otoyollarda olduğu gibi 5 sınıfa indirildiği belirtildi.

Geçiş ücreti 2 milyon liraya çıkan araçlar
* Motosiklet

* Otomobil

* Kamyonet

* Pikap

* Cip

* Ambulans

* Küçük otobüs

* 2 akslı büyük otobüs

* 2 akslı kamyonlar

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır