kapat
10.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Biraları içip içip ABD'ye gittiler


Miller Jet Tour USA sayesinde ABD'yi turladık: Her şey kocaman, yollar kalabalık, insanlar çeşitli, gece eğlenceli. Miller'ın Jet Tour USA'e katılma teklifi reddedilecek gibi değildi.
Miller'ın özel jetiyle Chicago, NY, LA ve San Francisco'ya gündüz uçulacaktı. Gece ise kulüplerdeki partiler, sürpriz ünlü konuklar... Konuksever Miller ekibi tüm iyi niyetine rağmen tura başlama tarihi olarak 28 Mayıs gününü doğru seçmemişti. ABD'nin tarihi boyunca yitirdiği askerleri için saygı günü olan Memorial Day'di. Tüm mağazalar kapalıydı hatta o geniş, dört şeritli caddelerde yürürken insan kendi ayak sesinden ürküyordu. Akşam olunca işler değişti. Westin Oteli'nde yenilen bir dilim pizza ve House Of Blues'da müzik eşliğinde içilen bir içki ambiyansı değiştirdi. Dev binalar insanı ürkütse de muhafazakarlığı ile bilinen Chicagolular 'modern ötesi' diye tanımlanan yapıtlarıyla gurur duyuyor. Chicago'da dikkat etmeniz gereken küçük bir ayrıntı daha var. Ola ki zenci birine, kazayla da olsa omzunuz çarptı. Mutlaka özür dilemelisiniz. Zira aksi takdirde hemen 'ırkçı' yaftası yapıştırılıveriyor üstünüze.

DÜNYANIN MERKEZİ NY!
ABD'deki ikinci durak New York. Hiçbir kentte havaalanı ana terminallerine girmiyoruz. Miller jeti ve sempatik kabin ekibimiz bizi havaalanının özel bir bölümünde bekliyor. New York'ta, Manhattan'ın göbeğinden bakındığınızda etraf size oldukça kasvetli gelebilir. Dünyanın önde gelen şirketlerinin merkez binaları insanda gerçekten "Dünyanın merkezindeyim" hissi uyandırıyor. Sokaklar Çinli, Pakistanlı, Hintli bir dolu insan kaynıyor. Ünlü bir kozmetik firmasında paydos yapmış Asyalı bir kız açık havaya çıkar çıkmaz sigarasını tüttürüyor. ABD'de kapalı mekanlarda sigara içmek yasak. Hatta California eyaletinde çoğu insan evlerinde bile sigara içemiyor.

Gördüğümüz şehirler içinde belki de İstanbul'a en çok benzeyeni San Francisco. Fishermansworf diye tabir edilen bölge, biraz Nevizade'yi biraz Kuruçeşme'yi andırıyor. Gelelim Los Angeles'a... Sunset Bulvarı'ndaki en popüler mekanlardan biri Sky Bar. Yönetmenler ile kimi zaman Hollywood yıldızları veya "artist" olmak için uğraş verenler mecburen burayı seçiyor. Hatta bizim bulunduğumuz gece, arkadaşların yalancısıyım, Meg Ryan da oradaymış!

Miller Jet Tour USA'den notlar
10 farklı ülkeden yaklaşık 200 talihli katıldı.

Yolculuk boyunca toplam 8736 km yol yapıldı.

Eve gidiş-dönüşü saymazsak yaklaşık 20 saat uçuldu.

Beş ayrı dil konuşuluyordu.

Katılımcıların yaş ortalaması 35't0i ama en genç ekip Türkiye'dendi.

Tur sırasında yapılan çekilişlerde ödülleri genellikle 21 kişilik Türk ve 50 kişilik İngiliz ekip paylaştı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır