kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 
Türkiye'de ilk kez, okula gönderilmeyen ve baba zoruyla çalıştırılan iki kardeşin velayeti ailesinden alınıp devlete verildi.
Bugüne kadar hantal KİT'lerden yakılacak tütüne kadar her kesime kaynak dağıtıp sözde "babalık" yapan devlet ilk kez hayırlı bir iş yaptı: İki kardeşi sorumsuz ailenin pençesinden kurtardı.
Sokakta bulundu
Herşey 3 yıl önce Çocuk Esirgeme Kurumu görevlilerinin Hüseyin Yıldız'la karşılaşmasıyla başladı. Çocuk okula gitmediğini, zorla çalıştırıldığını anlattı, "Kardeşim İpek de aynı durumda" dedi.
Velayeti kalktı
Görevliler soruşturdu, anlatılanlar doğruydu. Baba çalışmıyor, çocukların kazancıyla yaşıyordu. Önce çocuklar aileden alındı, ardından mahkeme kararıyla babanın velayeti kaldırıldı.
İkisi de kurtuldu
Şimdi Hüseyin ve İpek okula gidiyor. İkisi de çok başarılı. Hüseyin'in hedefi bilgisayar mühendisi olmak. Ayrıca iyi satranç öğrendi.


Torpido paniği
Denizkurdu tatbikatı sırasında atılan bir torpido hedefi şaşırdı. Kıvrıkoğlu'nu taşıyan gemi, rota değiştirerek tehlikeyi atlattı. Tatbikatın dünkü bölümünde bir facianın eşiğinden dönüldü. 18 Mart denizaltısı, hurdaya ayrılan hedef gemisi Miller'e "Tigerfish" torpidosu fırlattı.

Üniversitede saç saça kavga
Boğaziçili hocalar Sevim Yılmaz ile Sevinç Ergiydiren'in printer kavgası davalık oldu. Ergiydiren saçlarından sürüklendiğini iddia etti. Mahkeme, Önder için takipsizlik kararı verdi. Cezayı üniversite disiplin kurulu verecek.

MHP'li vekilin trilyonluk oyunu
Gümüşhane Milletvekili Bedri Yaşar, Bahçeli'nin "İhaleye gireni yakarım" uyarısına rağmen, 1022 deprem konutunun yapımını aldı. Ancak işleri bozuldu. Hacizler üst üste gelince bu kez "temlik" oyunu ile Toplu Konut'un ödediği 11 trilyon lirayı icradan kaçırdı.

Rumeli Holding'e ÇEAŞ sorgusu
Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Çukurova Elektrik'te örtülü kazanç sağlandığı" gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu üzerine Uzanlar'a ait Rumeli Holding'in 3 yöneticisi gözaltına alındı. Tacettin Pak, Atilla Gül ve Ahmet Tatar, ifade verdikten sonra serbest bırakıldılar.

Türkbank kapanıyor
Bankacılık Kurulu, 88 yıllık Türk Ticaret'in tasfiyesine karar verdi. Bankacılık Kurulu, Türkbank'ın bankacılık iznini 1 Temmuz'dan itibaren kaldırdı. Bankadaki hesaplar bir fon veya kamu bankasına devredilecek. Etibank, İnterbank ve Esbank, yine 1 Temmuz'da Etibank'ta birleşecek.

İkisi de aşkını TV'den buldu!
Nilüfer ve politikacı Gökberk Ergenekon ayrıldıktan sonra gönüllerini televizyon sunucularına kaptırdı. Nilüfer ve Reha Muhtar'dan sonra Ergenekon da sunucu Fulya Ergüneş'la büyük bir aşk yaşıyor. Ergüneş, "Kimseye nispet yapmıyoruz" diyor.

İstanbul'u Paris yapma projesi
Turizm Bakanı Mumcu, "Üç İstanbul" adlı bir proje hazırladı. Amaç: İstanbul'u bir turizm kenti yapmak. Projeye göre, Beyoğlu-Galata, Eminönü ve Kilyos, 5 yıl içinde yeniden yapılandırılacak. Herşey yap-işlet-devret modeliyle yapılacak, devletten tek kuruş çıkmayacak.
ŞELALEKADAK


GÜNÜN İÇİNDEN

Kahreden tesadüf
Gülme özürlüler bile dayanamaz!
Loto milyarderi kalpazan oldu
Karnelerini göremeden öldüler
Küçük kaptanın karne sevinci
Soruların çoğu kolay

POLİTİKA

Hukuk dünyasından Bakan'a tam destek
Bu iş DGM'lik değil
İçişleri Bakanı'ndan Telekulak yasağı
Anayasa paketine liderlerden onay
DSP, MHP'ye gelin verdi

EKONOMİ

Sözünü tutmayan banka yanacak
Markalarınız nerede?
TOBB emanetçi başkan arıyor
Kriz emlakçı yaptı
Hazine'yi rahatlatan teklif
Tüpgaz ve otogaza yüzde 4 zam geldi

SPOR

Üç silahşörler
Süründürürüm
Buldozer Fener
Geremi'yle ilgimiz yok
Aklından bile geçirme!
Jardel bıraktı
Mondragon tamam


Azehost


Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.202.000
531.000
71.000.000
1.041.052
11.839

Ciceknet

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
18/32
06/25
07/25
19/32
11/28
10/28
10/29
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
03/15
15/25
17/30
14/31
14/22
15/22
07/19


Milli Piyango
Sayisal Loto

3-17-36-10-35-40

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır