kapat
10.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Çek bir Berke traşı!


Türk erkeğinin stil sahibi olması üzerinde büyük etkisi bulunan ilk erkek güzelimiz Berke Hürcan hâlâ en beğenilen mankenler arasında. Onunla uzayan saçlar, onunla kısalıyor
Son 10 yılda Türk erkeğinin evrim geçirdiği bir gerçek. Bu değişimde payı olanlardan biri de Berke Hürcan. O, Türkiye'nin ilk erkek güzeli... 1993'te ilki yapılan Best Model Of Turkey yarışmasında uzun saçlarına ve bebek yüzüne rağmen birinci olmuştu. Ülkemizi Avustralya'da temsil etti, dünyanın en cazibeli ikinci erkeği ünvanını aldı.

Berke Hürcan'ın yeni neslin saç uzatmasında büyük katkısı var. 1994 yılındaki Best Model'da (o birinci olduktan bir yıl sonra) 20 finalistin 10 tanesinin saçları uzundu. O yıllarda sokaklarda da durum hiç farklı değildi. Berke geçen yıl Faruk Saraç'ın Sarı Zeybek defilesinde Atatürk'ün hayatından bir bölüm oynamak için saçlarını kestirdi. Berke Hürcan ile Caddebostan'da ailesi ile birlikte işlettikleri dolap mağazası "Gömme Dolap"ta buluştuk.

Renkli hayat neden senin aklını çelmedi? Çok para kazanıp çok daha ünlü olabilirdin... Senin gibiler dizilerde oynayıp kaset çıkartıyorlar.

Çok yeteneksizim ondan... (Gülüyoruz...) Şaka bir yana, o işleri yapanların hiçbiri yetenekli değil. Ama alternatifleri yok. Bu ülkede şöhret olmak çok kolay. Meclis önünde soyunmak yeterli... Bana göre bunlar balon. Ben doğru yapabildiğim şeyi yaptım. En iyi yapabildiğim işlerden biri mankenlikti. Kendimi dağıtmadım. Kaliteli dizilerde ve filmlerde rol aldım. Ama öncesinde 2.5 yıl Tekin Akmansoy'la çalıştım. Mustafa Altıoklar ile çalışıp "İstanbul Kanatlarımın Altında" filminde oynadım.

Orada IV. Murat'ın sevgilisiydin değil mi?

Evet. 'Kirli sakal bırak başrol oynatalım' diyenler bile vardı. Ama olay o değil. Ben biraz daha idealistim. Her rolü kabul etmediğim için kaprisli olduğumu da söylerler.

Geceleri dışarı çıkıyor musun?

Kışın ayda iki kez, ama yazın daha çok. Eşofmanlarımı giyip dans etmeyi çok seviyorum. Bu yüzden techno ve underground çalan mekanlara gidiyorum. Laila, Budha ve Seventh House gibi...

KADINLARDAN TECRÜBE
İçkim yok sigaram yok diyenlerden misin?

O kocaman bir palavra. Benim içkim de var sigaram da. Bunları inkar edenler hiç dürüst değil. Bu Uludağ'da kayak yaparken "Kimsesiz çocukları düşünüyorum" demeye benziyor.

Hayatta her şeyin denenmesinden yana mısın?

O da değil. Bazı şeyler var ki hiç denenmemesi gerekiyor.

Kadınlarla aran nasıl?

Severim. Zamanında adım çapkına çıkmıştı. 20-25 yaşlarında. Sayelerinde tecrübe kazandım. Şimdi bir insana baktığım zaman o insan hakkında bir şeyler anlayabiliyorum. Bu tecrübeye sahip olmasaydım bu ortam için saf kalabilir ve kendimi kullandırabilirdim. Ama bunları aştım.

Ama kadınların hiç açıklama yapmadı. Onlar mı aptal sen mi akıllısın?

Onlar akıllı, ben aptalım. Benim hiçbir sevgilim arkamdan konuşamaz. Benimle beraberken bir başkasıyla görülen bir sevgilim asla olmadı. Olamaz. Ben biriyle berabersem o kişi benimdir. Sahiplenirim.

Peki şimdi?

Daha kaliteli bir ilişki yaşamak istiyorum. Zaman kaybetmek istemiyorum.

Güzellik nedir?

Çok güzel insan tanıdım. Dünyanın en güzel kadınları yanımızda soyunuyor! Ama güzellik de bir yere kadar... Asıl önemlisi sadakat bence.

Okumuş gezmiş güzel

Berke Hürcan, Marmara İşletme mezunu... Mankenlik vasıtasıyla Hong Kong'dan Afrika'ya kadar her yeri gezmiş. Gittiği ülkelerden oyunculuk ve mankenlik teklifleri de alan Berke ülkesinden kopamamış.

"Neden? Ailene çok mu bağlısın?" diyorum. "Ailemden çok kendi doğrularıma bağlıyım. Türkiye'de gerçekten takdir ediliyorum. Benim yüzümden çocuğunun adını Berke koyanlar bile var" diyor.

Berke "Gömme Dolap"la yoğun ilgileniyor. Yakında evlenecek olan manken arkadaşları Sema Şimşek ve Burak Hakkı'nın evlerini yapmakla meşgul şu ara. Müşterilerinin büyük bölümünü arkadaşları oluşturuyor. Berke bunun nedenini şöyle açıklıyor: "Ben un yapıyorum deseydim insanlar unlarını benden alırlardı. Çünkü bu camiada hiç kimseye kötülüğüm dokunmadı."

Sibel Arna

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır