kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

İçişleri Bakanı'ndan Telekulak yasağı


İçişleri Bakanı Yücelen, Emniyet Teşkilatı birimlerinin ani ve habersiz baskınlarla denetleneceğini açıkladı
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, bakanlıktaki uygulamalarına yayınladığı iki ayrı genelge ile damgasını vurdu. Yücelen, "tele-kulak genelgesi" ile, telefon dinlemelerinin denetleneceğini vurguladı. Yücelen yayınladığı bir başka genelge ile de "yolsuzlukla mücadeledeki kararlılığı" yineledi ve "Merkez Valileri Konseyi" oluşturulduğunu duyurdu.

Yücelen, tele-kulak genelgesinde, telefon dinlemelerine yeni ve sıkı bir düzenleme getirildiğini bildirdi. Yücelen, yayınladığı genelgede,"Bireysel hatalara dayanan uygulamalar bugün ülkemizde herkesin telefonunun dinlendiği şüphesine sevk etmiştir. Bu şüphenin giderilmesi başta hükümetimiz olmak üzere tüm güvenlik birimlerinin sorumluluğudur" dedi.

Bakan Yücelen, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 3 Polis Başmüfettişinden oluşan bir denetleme heyeti kurulacağını ve Emniyet Teşkilatı'na bağlı birimlerde belirli periyotlarla ani ve habersiz denetimlerin yapılacağını kaydetti. Yücelen, ikinci genelgeyi de Merkez Birimlerine, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'ne ve 81 İl Valiliğine gönderdi. Yücelen, bakanlık bünyesinde bulunan 101 Merkez Valisi ile bir 'Merkez Valileri Konseyi' oluşturulduğunu açıkladı. Yücelen, ayrıca tüm ilçelerde kaymakamların makam araçlarına yeniden Türk bayrağı çekebilmeleri için gayret ettiklerini duyurdu.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır