kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Haydarpaşa'nın çehresi değişecek


İstanbul Belediye Başkanı Gürtuna, "Haydarpaşa Rıhtımı'nı Karadeniz'e taşımayı, tarihi garı otel ve müze olarak kullanmayı planlıyoruz" dedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Kadıköy Meydanı-Haydarpaşa-Harem ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması"nın sonuçları dün Feshane'de açıklandı. Dereceye giren gruplar kazandıkları para ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'dan aldı. Gürtuna, yeni düzenlemeler sonrasında Haydarpaşa Rıhtımı'nın Karadeniz'e taşınabileceğini, Haydarpaşa Garı'nın ise yarı otel, yarı müze olarak hizmet verebileceğini söyledi.

BU YIL BAŞLARIZ
Projenin uygulanacağı alanda kalan TCDD, kamu ve özel şahsa ait arazilerin istimlakı için görüşmeler yapacaklarını belirten Gürtuna, "Bu görüşmelerden istediğimiz sonucu elde edersek bu yıl projeyi uygulamak için çalışmalara başlarız. Bu projenin uygulanabilmesi için Haydarpaşa Rıhtımı'nın olduğu yerden kaldırılması gerekir. Bunun için de en uygun yer olarak Karadeniz'i düşünüyoruz" dedi.

MALİYETİ BELİRSİZ
Gazetecilerin, "Projenin maliyeti ne kadar?" ve "Haydarpaşa Garı otel olacak mı?" sorularına Gürtuna, "Projenin maliyetini şu an net değil. Garın otel olması taraftarı değilim. Müze olmasını isterim. Ama muhtemelen bir kısmı müze, bir kısmı da otel olur" dedi.

Dilek YILDIZ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır