kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Efsane geri dönüyor


Emirganlılar, 4 yıl önce başlattıkları "İskelemizi istiyoruz" kampanyasında hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.
29 Haziran'da temeli atılacak yeni iskelenin hizmete girmesiyle tekrar vapur seferleriyle buluşacak olan Emirganlılar, "Özlemimiz nihayet bitecek" diyor. İskelenin yeniden inşaasına karar veren Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Erkan Arıkan'a teşekkür eden Emirgan Mahallesi Muhtarı Baki Kızılkaya, "Kendisi büyük bir duyarlılık örneği gösterip bizleri sevince boğdu" diye konuşuyor. Arıkan'ın kendilerine "Yapımı 2 ay içinde tamamlanacak" sözü verdiği iskele ile yeni bir ulaşım imkanı kazanacaklarını hatırlatan Kızılkaya şunları söylüyor: "Efsane geri dönüyor. Eskiden olduğu gibi Emirgan sahiline yine vapurlar yanaşacak, trafik çilesi önemli ölçüde azalacak." Emirganlılar'a verdiği iskele sözünü yerine getireceği için sevinçli olduğunu belirten Erkan Arıkan da, hedeflerinin Boğaz'daki tüm eski iskeleleri yeniden kullanıma açmak olduğunu vurguluyor. Emirgan esnafı da iskele sevinçlerini şu sözleriyle ortaya koyuyor:

ESNAF BAYRAM YAPIYOR
Şaban Mildan: Eskiden olduğu gibi vapur yolcuları işyerlerinin kazancını artıracak. Mahallemiz yıllar önceki canlılığına kavuşacak.

Emin Fırat: İskele kaldırıldıktan sonra kazancımız düştü. Çünkü alışveriş azaldı. İskelenin yeniden inşaası için yıllardır mücadele verdik. Şimdi sonuca ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

OKTAY APAYDIN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır