kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Loto milyarderi kalpazan oldu


7 yıl önce Spor Loto'dan 7 milyar lira kazanan Zeynel Sarıkaya, 1.7 milyon dolar sahte parayla gözaltına alındı
İzmit'te 1994 yılında Spor Loto'da 8 tutturarak 7 milyar lira kazanan 41 yaşındaki Zeynel Sarıkaya, sahte ABD dolarlarıyla yakalandı. Sarıkaya'yla birlikte gözaltına alınan 3 kişinin üzerinde 17 bin 500 adet sahte 100 dolar ele geçirildi.

İzmit Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri gelen bir ihbar üzerine harekete geçerek sahte dolar operasyonu düzenledi. 1994'te muhasebeci olarak çalışırken loto milyarderi olan Zeynel Sarıkaya'nın otomobilinde arama yapan polis, bir çantada bol miktarda dolar ele geçirdi.

3 ORTAĞI GÖZALTINDA
Yapılan incelemede 1 milyon 750 bin dolar değerindeki 17 bin 500 adet 100 doların sahte olduğu belirlendi. Polis aynı operasyonda Mustafa Tek, Mahir Özdemir ve Teslim Kırlangıç adlı kişileri de gözaltına aldı. Sanıkların üzerlerinde yapılan aramada bir adet ruhsatsız silah da ele geçirildi.

DERSHANE AÇMIŞTI
Sarıkaya 1994 yılında Sayısal Loto'da 8 maçın berabere biteceğini tek başına bilmişti. Bu tahminiyle 7 milyar 363 milyon lira kazanarak bir anda milyarder olan Sarıkaya, muhasebeciliğe bir süre daha devam etti. Daha sonra Bilimsel Dershanesi'ni kuran Sarıkaya, 4 yıl işlettiği dershaneyi 17 Ağustos depreminin ardından ekonomik nedenlerden dolayı kapattı.

Büyük ikramiyeyi kazandığı gün eşi Hatice ve oğluyla birlikte para yığınının başında poz veren Zeynel Sarıkaya, "Muhasebeciliği bırakmayacağım. Para yaşamımı değiştirmeyecek" demişti. Loto milyarderinin yıllar sonra sahte dolarla yakalanması şaşkınlıkla karşılandı.

Vedat TAŞTEKİN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır